Vi er på telefonen
man-fre: 10-18
lør: 10-15

INFORMATION

Autoriseret Apple værksted imod uautoriseret værksted​

Dette er en sammenligning af vores apple autoriseret værksted imod uautoriseret værksteder som laver Apple enheder og hvad end ellers. Der er plads til begge, her er vores udlæg af hvorfor det bedre kan betale sig at vælge et autoriseret værksted fremfor at gå ned til din lokale altmuligmand. 

Garanti

Alle Apples enheder kommer med en garanti. Denne garanti, gør at du kan få din Apple enhed fixet gratis, hvis din Apple enhed er i garanti stadig. I Danmark har vi også 2 års reklamationsret, og her kan vi som regel også fixe det meste, med mindre det er en fejl som er selvforskyldt.

Hos os kan du bruge din 2 års garanti/reklamationsret, det kan du ikke hos andre uautoriserede værksteder.

 

 

Du beholder din Garanti

Du beholder din garanti, når du får din Apple enhed lavet hos os. Det gør du ikke, hvis du tager din Apple enhed hen til en af de uautoriseret værksteder, også selvom skaden vi skal reparere er selvforskyldt.

 

Så hvis du kommer til at ødelægge din iPhone skærm og skal have den lavet, kan du gå til de fleste værksteder. Det er nemlig en normal reparation. Hvis du går til et uautoriseret værksted, mister du din fremtidige garanti, på hele iPhonen. Hvorimod hvis du går til et autoriseret værksted, beholder du din garanti, og har et år yderligere garanti på den enhed som er blevet repareret. I dette tilfælde på iPhone skærmen.

 

 

Hvad hvis Apple trækker noget i dit produkt tilbage?

Hvad sker der hvis batteriet i din iPhone bliver trukket tilbage pga en sikkerhedsfejl, eller logic boardet i din MacBook får en længere garanti periode pga en general fejl i grafikkortet?

Så dækker Apple udskiftelsen, helt gratis. Men det gør de ikke, hvis et uautoriseret værksted har skiftet den pågældende enhed i din MacBook eller iPhone, eller hvis din Mac har fx fået skiftet processoren, som sidder ligeved siden af grafikkortet på logic boardet.

Har du købt AppleCare+ til din iPhone, iPad, iMac, MacBook, Mac Pro Apple Watch, Apple skærm, iPod eller noget andet så virker det også hos green og alle andre autoriseret værksteder.

 

 

Hvad sker der, hvis værkstedet ikke kan lave din enhed eller ikke gør det godt nok?

På et uautoriseret værksted vil det være værkstedet som skal rette fejlen. Det er først efter en komponent er i stykker 3. gang, du kan bede om dine penge tilbage.

De fleste værksteder vil helt sikkert hjælpe dig så meget som muligt. Men engang imellem er det ikke muligt, for det at lave en fejl eller det er ikke muligt at gøre, så godt som du vil have det.

På et Apple autoriseret værksted gælder de fleste af de samme regler – på nær at du bare kan skifte autoriseret værksted imellem dine reparationer. Fordi dine rettigheder og garanti flytter med videre, er du ikke bundet til et værksted, hvis noget skulle gå rigtigt galt.

Vi laver alle Apple enheder, fx:

 
 

 

Det samme sker hvis din Apple enhed går i stykker igen?

På et autoriseret værksted, kan du vælge samme værksted igen eller vælge et af de andre autoriseret værksteder. Går det samme i stykker igen, har du 1 års garanti fra reparationen blev lavet, også hos alle andre autoriseret værksteder.

På et uautoriseret værksted, er det det enkelte værksted som skal gøre dig tilfreds, og her har du også garanti eller reklamationsret på reparationen. Det er først efter 3. gang du kan skifte værksted og få pengene tilbage.

 

Priser

Priser er her hvor uautoriseret værksteder har en klar fordel. De er billigere end autoriserede værksteder. Du kan også vælge flere forskellige kvaliteter hos uautoriseret værksteder, som passer lige til dig. Autoriserede værksteder har kun en kvalitet, som er den bedste, da det altid er med originale reservedele.

 

Originale reservedele

Af gode grunde kan du være sikker på at få originale reservedele på autoriserede værksteder. Det kan du ikke være hos uautoriseret værksteder – men der er også meget andet:

Apple har en masse af procedure, værktøjer, test enheder samt reparationsguides som kun er tilgængelige for Apple autoriserede værksteder.

Apple stiller en lang række meget strenge krav, både til butikken og til de ansatte. Fx skal Apple teknikere igennem er certificering, der omfatter både en software- og hardware-eksamen hvert år.

Mange nyere Mac’s, iPads, iPhones og andre Apple enheder kommer med meget sikkerhed som gør, at de enkelte komponenter skal kodes til hinanden for at virke sammen. Det kan vi, så vi laver ikke Apple enheder, som bagefter skriver at batteriet ikke er originalt, eller at FaceID eller TouchID.

Apple enheder skal være i perfekt stand når det forlader vores butik.