Slå Find my iPhone fra inden salg - sådan gør du

25. maj 2024
Slå Find my iPhone fra
Udgivet d.  Opdateret d.  

På alle iPhones findes den smarte funktion ved navn Find my iPhone eller på dansk Find min iPhone. Det er en utroligt brugbar funktion, hvis din telefon er blevet stjålet eller forlagt, hvor din enhed vises på kortet så du kan finde den igen.

Men det er også vigtigt at vide, at der er situationer, hvor det er yderst vigtigt, at man husker at slå den smarte funktion fra i appen Find igen. Heldigvis er det ganske nemt.

Derfor vil vi i dette blogindlæg kort forklare præcist hvad Find my iPhone er, hvorfor det i visse situationer er vigtigt at slå fra, og hvordan man gør det.

Hvad er Find my iPhone?

Inden vi når til hvordan man slår det fra, er det vigtigt at forklare præcist hvad Find my iPhone er.

Find my iPhone er et smart værktøj, som Apple selv har udviklet. Værktøjet kan hjælpe med lokalisere ens enhed, hvis det er blevet tabt eller stjålet. Dette gælder både dit Apple Watch, iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch og alle enheder fra Apple. Det fungerer vha. iCloud igennem dit Apple ID, så det er vigtigt at du har adgang til det, hvis du vil bruge funktionen.

Men udover at kunne vise lokationen på din enhed, har Find my iPhone et par andre smarte funktioner.

Først og fremmest kan man bruge funktionen til at afspille en lyd fra enheden offline. Det kan være smart, hvis man fx. ved at man har tabt telefonen i et rodet lokale. På den måde bliver det altså noget nemmere at finde frem til sin tabte iPhone.

Derudover kan du også vælge at låse din iPhone. Hvis du fx. mister en enhed kan du bruge Find, hvor din lokalitet vises for din enhed. Her kan du åbne kortet så du kan se, hvor din enhed er, og den sidst kendte lokalitet. Kan du se, at den pludselig befinder sig i udlandet og er stensikker på, at den er blevet stjålet, kan du låse din enhed med det samme. På den måde bliver din iPhone ubrugelig for andre.

Slå Find my iPhone fra inden du sælger den videre, eller sender den til reparation

Selvom Find my iPhone kan være en rigtig smart funktion, er der dog stadig visse situationer, hvor du skal huske at slå det fra.

Hvis du eksempelvis gerne vil sælge den (eller give den gratis videre til en du kender), er det vigtigt, at du slår Find my iPhone fra, inden du overdrager telefonen. For hvis du ikke slår det fra, vil telefonen stadigvæk være koblet op på dit Apple-ID. Derfor vil den nye ejer ikke kunne sætte telefonen op med deres Apple-ID.

Samtidig vil den nye ejer på den måde også have adgang til din personlige data. Derfor skal du altid huske at slå Find my iPhone fra, inden du sælger telefonen eller giver den videre.

Hvis du skal have din iPhone repareret, er det også vigtigt at du slår funktionen fra, inden du indleverer den. Der er en nemlig en række reparationer, hvor det kræver, at man har muligheden for at gendanne telefonen til fabriksindstillinger. Hvilket man ikke kan, hvis Find my iPhone stadig er slået til.

Sådan slår du Find my iPhone fra

Hvis du gerne vil slå appen Find my iPhone fra, kan det gøres på to forskellige måder. Via en computer eller via iPhonen selv.

Herunder vil vi i simple trin gennemgå, hvordan du slår Find my iPhone fra ved hjælp af de to forskellige metoder.

Slå Find my iPhone fra via computer

  1. Åbn din foretrukne browser og gå til icloud.com, og log ind med dit Apple-ID.
  2. Nederst i venstre hjørne skal du klikke på ‘Find min iPhone’.
  3. Herefter vil du få præsenteret en oversigt over alle de enheder, som er koblet til dit Apple-ID. Vælg den iPhone, som det drejer sig om, og tryk på ‘Fjern fra Find min iPhone’. Vær opmærksom på, at den pågældende enhed skal være slukket, for at den kan fjernes via computeren. Husk også, at det er vigtigt at du vælger ‘Fjern fra Find min iPhone’ og ikke ‘Slet iPhone’, da det vil resultere i, at al data som er gemt på iCloud bliver slettet.
  4. Bekræft valget ved at klikke på ‘Fjern’.

 

Slå Find my iPhone fra via telefonen

1. Gå til menuen på din iPhone, og åbn ‘Indstillinger’.

2. Tryk på dit Apple-ID som står øverst på skærmen - vælg iCloud.

3. Vælg ‘Find min iPhone’.

4. Slå ‘Find min iPhone’ fra.

Find my iPhone - Et uvurderligt værktøj

Find my iPhone er en utroligt praktisk funktion, der giver dig mulighed for at finde enheder, der er tilknyttet din iCloud-konto. Med denne funktion kan du nemt finde din egne eller en vens enhed, hvis de har mistet deres iPhone eller iPad. Du kan også finde en enhed, der er tilknyttet din egen konto, hvis du skulle miste den. Find my iPhone giver dig mulighed for at spore enhedens præcise placering og tage de nødvendige skridt for at genfinde den.

Hvis du nogensinde mister dine AirPods, behøver du ikke at bekymre dig. Find my iPhone, eller blot Find kan hjælpe dig med at finde dine AirPods ved at vise den sidst kendte placering på et kort. Det er utroligt nyttigt, når du har glemt, hvor du har lagt dem, eller hvis de er blevet væk.

En ekstra fordel ved Find my iPhone er, at den viser, om enheden er online eller offline. Hvis din enhed er online, kan du aktivere funktioner som at ringe højt, selvom den er på lydløs. Dette giver dig en ekstra chance for at genfinde den.

Find my iPhone er en alsidig funktion, der ikke kun gælder for iPhones, men også for andre Apple-enheder som Mac-computere eller Apple Watch. Uanset hvilken Apple-enhed du har mistet, kan du bruge Find appen til at finde den igen.

Samlet set er Find my iPhone en uvurderlig funktion, der giver dig mulighed for nemt at finde enheder, der er tilknyttet din iCloud-konto. Uanset om det er at finde en vens enhed, spore en mistet enhed, finde dine AirPods eller holde styr på dine andre Apple-enheder, er Find det ideelle værktøj.

Udgivet d.  Opdateret d.