Driller dit MacBook batteri? Hjælpen er klar!

25. maj 2024
Driller dit MacBook batteri?
Udgivet d.  Opdateret d.  

Har du et MacBook Pro eller Air batteri, som har kort batterilevetid, eller som hurtigt springer i procent? Så kunne det tyde på, at der er noget i vejen med dit MacBook batteri. Derfor vil vi her komme med nogle tips til, hvad du selv kan gøre, inden du potentielt kan være nødt til at sende det til reparation.

For et slidt eller defekt MacBook batteri kan sagtens udskiftes eller repareres. Så hvis du oplever en MacBook med dårligt batteri, betyder det ikke nødvendigvis, at du skal have en ny computer. Faktisk er det godt, både for pengepungen og for klimaet, at prøve at fikse problemerne, inden man køber nyt.

Forbrug og produktion af elektronik er nemlig en stor klimasynder. Så jo længere man kan strække sine enheders levetid, jo bedre er det for klimaet. Samtidig gavner det også pengepungen. Et nyt batteri til din MacBook Pro eller Air vil nemlig være langt billigere end en helt ny computer.

Hvis du mistænker at dit MacBook batteri ikke virker som det skal, så start altid med at tjekke, om din garanti er udløbet. Hvis den ikke er det, vil du nemlig kunne få et nyt batteri ganske gratis, når du bruger et certificeret værksted som Green.

Se vores priser på diverse Apple reparationer

Tjek batteritilstanden på dit MacBook batteri

Noget af det første du kan gøre, hvis dit MacBook batteri driller, er at tjekke batteritilstanden. Her kan styresystemet nemlig levere en status på, hvordan batteriet har det, samt hvad maksimum-kapaciteten på det er.

Gå til Apple-menuen > Systemindstillinger > Batteri > Batteritilstand

Her vil du blive præsenteret for én af to statusindikatorer:

  • Normal: Dit MacBook batteri fungerer normalt.
  • Eftersyn anbefales: Dit MacBook batteri er dårligere til at bevare spændingen, end da det var nyt, eller fungerer ikke, som det skal. Det er dog stadig sikkert at anvende din MacBook, men det anbefales, at du indleverer den til reparation.

Optimer levetiden på dit MacBook batteri

Hvis batteritilstanden er normal, men du stadig oplever at dit MacBook batteri ikke holder strøm lige så længe som det plejer, er der nogle ting du kan prøve at ændre på i dine indstillinger. For batterilevetiden på din MacBook afhænger både af hvordan du bruger computeren, og hvordan den er indstillet.

Tjek batteri-indstillingerne

Det første du kan gøre, for at optimere levetiden på dit MacBook batteri, er at tjekke dine batteri-indstillinger. Vælg Apple-menuen > Systemindstillinger > Batteri.

Her kan du dels se statistik på dit batteri-forbrug, men der er også en række indstillinger, som du kan justere på, for at optimere levetiden på dit MacBook batteri.

Gør følgende, for at optimere din batteri-levetid:

  • Slå ‘Optimeret batteriopladning’ til. Din computer kan være med til at forlænge levetiden på dit MacBook batteri, ved at lære din daglige opladnings-rutine, og vente med at oplade mere end 80%, indtil du skal bruge den på batteriet.
  • Slå ‘Optimer videostreaming, når der bruges batteri’ til. Denne indstilling gør, at batteriet bruger mindre strøm, når du afspiller video. Den vil nemlig tillade computeren at afspille HDR-video som det mindre krævende SDR-video.
  • Slå ‘Gør skærmen lidt mørkere, når der bruges batteri’ til. Når du slår dette til, vil det være muligt at tilpasse skærmens lysstyrke til 75%, når MacBook’en bruges uden strømtilførsel.

Tilpas skærmens lysstyrke

Noget andet du kan gøre, for at optimere levetiden på dit MacBook batteri, er at tilpasse lysstyrken på skærmen. Som udgangspunkt vil skærmens selv justere lysstyrken, for at spare på strøm. Hvis du har slået funktionen fra, kan du derfor slå det til igen, for at forlænge batterilevetiden.

Gå til Apple-menuen > Systemindstillinger > Skærm > Slå ‘Juster lysstyrke automatisk’ til.

Nulstil din MacBook

Hvis du, udover batteriproblemer, også oplever at din MacBook kører langsomt og sløvt, kan du prøve at nulstille din MacBook. Det skal understreges, at dette ‘trick’ nok ikke vil forbedre dit batteris evner, men det vil måske løfte din overordnede oplevelse, fordi computeren potentielt kører hurtigere end før.

Har du brug for udskiftning eller nyt batteri til din MacBook Pro eller Air?

Hvis du har brug for udskiftning eller et nyt batteri til MacBook Pro eller Air, er der hjælp at hente. Vi hos Green er et af få certificeret værksteder, og vi tilbyder hurtig og kompetent reparation af dine Apple-produkter, så du hurtigt har dine enheder tilbage igen.

Det betyder, at du får en kompetent reparation, men det betyder også, at din garanti bliver bibeholdt, når du får lavet en reparation hos os.

Hvis den reparation du skal have lavet hører under din garanti, vil det også være ganske gratis at få den lavet hos os.

Andre problemer med din Mac? Så se vores øvrige guides som hvis dit Mac tastatur ikke virker eller andet.

Udgivet d.  Opdateret d.