iPhone skærm reagerer ikke: Genstart din iPhone

25. maj 2024
Iphone skærm reagerer ikke - Genstart iPhone
Udgivet d.  Opdateret d.  

Måden hvorpå man genstarter sin iPhone, afhænger af, hvilken model det er. Derfor vil vi gennemgå, hvordan man genstarter de forskellige iPhone-modeller, samt hvad man skal gøre, hvis en genstart af ens iPhone ikke løser problemet.

Når man har en iPhone med en skærm der ikke reagerer, kan den ikke bruges til meget. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan man fikser problemet. Og her er det en god idé at prøve at genstarte sin iPhone som det første.

Har du en iPhone 11? Læs med her.

Hvis du har en iPhone 11, er der dog en mulighed for, at der kan være noget alvorligt galt med din iPhone, når skærmen ikke reagerer. Apple har nemlig konstateret, at en lille del af iPhone 11-skærme ikke reagerer, som følge af et problem med skærmmodulet.

Alle de berørte iPhones er produceret mellem november 2019 og maj 2020, så hvis du mistænker, at din iPhone kan være berørt at dette, kan du her tjekke, om din iPhone er blandt dem, som kan lide under denne fejl.

Fordi det er en fabrikationsfejl, har Apple lavet en udskiftnings-program, som skal sikre, at ejerne af telefonerne med skærm-fejl, får gratis service.

Så hvis skærmen på din iPhone 11 ikke reagerer, og telefonen er blandt dem der hører under programmet, kan du indlevere din iPhone til et certificeret værksted, og få lavet service kvit og frit.

Green er et af få danske certificeret værksteder, så hvis du står med dette problem, er du mere end velkommen til at komme forbi med din iPhone 11, og så løser vi problemet for dig.

Udskiftnings-programmet gælder op til to år efter, at den pågældende iPhone blev solgt i detailhandlen for første gang. Hvis du mener at være berørt at dette problem, og allerede har brugt penge på reparation, kan du kontakte Apple for at få pengene for reparationen retur.

Sådan genstarter du din iPhone

Hvis du ikke er berørt af ovenstående, bør du i stedet starte med at genstarte din iPhone. Det hurtige og nemme trick kan være løsningen på mange midlertidige problemer med din iPhone, og kan muligvis også hjælpe her. Følg nedenstående trin:

Genstart iPhone X, 11, 12 eller 13

  1. Tryk på den ene af lydstyrkeknapperne, og hold sideknappen nede samtidig. Hold dem begge nede, indtil mærket ‘Sluk’ vises.
  2. Træk ‘Sluk’-mærket til side, og vent i cirka 30 sekunder, mens iPhonen slukker.
  3. For at fuldende genstarten af din iPhone, skal du nu tænde den igen. Det gøres ved at holde sideknappen nede, indtil Apple-logoet kommer frem.

Genstart iPhone SE (2. generation), 8, 7 eller 6

  1. Tryk på sideknappen, indtil ‘Sluk’-mærket vises.
  2. Træk ‘Sluk’-mærket til side, og vent i cirka 30 sekunder, mens iPhonen slukker.
  3. For at fuldende genstarten af din iPhone, skal du nu tænde den igen. Det gøres ved at holde sideknappen nede, indtil Apple-logoet kommer frem.

Genstart iPhone SE (1. generation), 5 eller en tidligere model

  1. Tryk på den øverste knap, indtil ‘Sluk’-knappen vises.
  2. Træk ‘Sluk’-mærket til side, og vent i cirka 30 sekunder, mens iPhonen slukker.
  3. For at fuldende genstarten af din iPhone, skal du nu tænde den igen. Det gøres ved at holde den øverste knap nede, indtil Apple-logoet kommer frem.

Hvis dette ikke virker, kan det være fordi, at der ikke er strøm på din iPhone. Oplad eventuelt din iPhone i en times tid, og prøv at genstarte den igen.

Kan ikke slukke min iPhone

Er din iPhone frosset helt, og ikke reagerer når du holder din knappen nede, skal du holde hjem knappen nede samtidig med låse knappen. Hold den nede i ca. 30 sekunder indtil din iPhone slukker. Her vil den derefter genstarte. Når Apple logoet vises, vil det være tegn på, at din telefon tænder igen. En tvungen genstart som denne, hjælper ofte med at få enheden tilbage til normal funktion og kan løse problemet med, at du ikke kan slukke iPhone.

Det er værd at bemærke, at denne fremgangsmåde ikke sletter nogen data fra din iPhone, men kun tvinger den til at genstarte. Hvis du konstant oplever problemer med at slukke iPhone, kan det være en god ide at tage kontakt til en certificeret serviceudbyder for yderligere hjælp.

Min iPhone vil ikke tænde

Hvorfor tænder min iPhone ikke? Er din iPhone slukket og ikke vil tænde, kan det være, at den er løbet tør for strøm. Dette vil den typisk indikere, når du trykker på "tænd" knappen, hvor et batteri med rød streg vil vises på skærmen.

Sæt mobilen i opladeren og vent 1 times tid, og se om den kan tænde herefter.

Hvis din iPhone stadig ikke vil tænde, kan du prøve at benytte genstart-processen foroven. Ved at genstarte din iPhone mens den er slukket, vil du "tvinge" den til at tænde.

Certificeret reparationer hos Green

Hvis skærmen på din iPhone stadig ikke reagerer, er det tid til at sende den til reparation. Heldigvis er vi klar til at hjælpe hos Green. Som et af få danske certificeret værksteder, kan vi blandt andet levere en hurtig og kompetent reparation af iPhone eller reparation af iPad.

At vi er certificeret betyder bl.a., at alle vores teknikere har bestået Apples eget certificeringsprogram, at vi kun bruger gode reservedele selv og at din garanti bliver bibeholdt, når du får lavet reparationer hos os.

Hvis den reparation du skal have lavet hører under garantien, vil det også være ganske gratis at få udført hos os.

Vi løser alle typer udfordringer med dine Apple-produkter, uanset om du har brug for en iMac reparation eller MacBook reparation, har et sløjt iPhone batteri eller noget helt fjerde.

Book tid til reparation eller besøg en af vores butikker.

Har du en MacBook som er gået i stå eller skal du til at sælge den? Se hvordan du kan nulstille din MacBook

Udgivet d.  Opdateret d.