Guide: Sådan får du mere ud af dit sløve iPhone batteri

25. maj 2024
Få mere ud af dit sløve iPhone batteri
Udgivet d.  Opdateret d.  

Hvis du har en iPhone, eller tidligere har haft en, har du sikkert prøvet at bande over dit iPhone batteri. Historisk har de nemlig været kendt for ikke at bevare kapaciteten specielt godt. Og det er noget af en pinsel, hvis man altid skal være opmærksom på at have en oplader med, så ens iPhone batteri ikke løber tør.

Apple er dog blevet en del bedre til at producere batterier, som er bedre til bevare kapaciteten. Men et godt batteri handler ikke kun om, hvad der kommer fra producenten. Det handler også om, hvordan vi som forbrugerere behandler vores iPhone batteri.

Derfor vil vi i dette blogindlæg gennemgå, hvordan du tjekker tilstanden på dit iPhone batteri, hvad de typiske årsager til et slidt iPhone batteri er, og hvordan du får det til at holde længere.

Hvis du mistænker, at dit iPhone batteri ikke virker som det skal, så start altid med at tjekke, om din garanti er udløbet. Hvis den ikke er det, vil du nemlig kunne få et nyt batteri ganske gratis, når du bruger et certificeret værksted som Green.


Tjek tilstanden på dit iPhone batteri

Alle genopladelige batterier bliver mindre effektive, efterhånden som de bliver ældre. Mængden af opladning bliver simpelthen mindre, hvilket betyder, at der vil gå kortere tid før en opladning er påkrævet. Men hvordan tjekker man præcist, hvordan ens iPhone batteri har det?

Det er heldigvis ganske simpelt. Gå til Indstillinger > Batteri > Batteritilstand. Her vil du kunne se, hvad maksimum-kapaciteten er på dit iPhone batteri. Jo lavere tallet er, jo kortere tid vil der gå mellem at opladninger er påkrævet. Et normalt iPhone batteri er designet til at bevare op til 80% af sin oprindelige kapacitet efter 500 opladningscyklusser, når det bruges under normale forhold.

Typiske årsager til et slidt iPhone batteri

Udover alder, er der selvfølgelig nogle andre aspekter, som kan være med til at slide unødigt på dit iPhone batteri.

En af de klassiske syndere, er måden man oplader sit iPhone batteri på. Mange oplader nemlig deres iPhone til 100% hele tiden, og det har batteriet ikke godt af. For ofte glemmer man telefonen i opladeren, hvilket betyder, at det bliver ved med at oplade, selvom det i princippet er fuldt opladet. Det ‘stresser’ batteriet, og slider på evnen til at holde strøm.

Samtidig skal du være påpasselig med at lade dit iPhone batteri løbe fuldkommen tør. Det er nemlig heller ikke en specielt god idé. Og det kan være lidt forvirrende. For før i tiden, har det faktisk være et gammelt husmorråd, at man regelmæssigt skulle lade sine batterier løbe tør.

Men den regel gælder simpelthen ikke med moderne batterier. Faktisk har det snarere en negativ effekt på dit iPhone batteri, hvis du ofte lader det løbe tør.

Hvis du bruger en uoriginal oplader, kan det også have negativ indflydelse på dit batteris kvalitet og levetid. Det er nemlig kun med Apples egne opladere, at du er sikret, at der bliver leveret den rigtige mængde strøm, og at den har en ordentlig afbryder.

Sådan får du dit iPhone batteri til at holde længere

Uanset hvordan dit iPhone batteri har det, er der nogle indstillinger du kan pille ved, for at få det til at holde længere. Der er nemlig flere indstillinger, som er en slags skjulte strømslugere.

Første store strømsluger er ‘Lokaliteter’. Din lokation bliver brugt konstant, også når du ikke selv er klar over det. Mange apps og tjenester bruger din lokation hele tiden, og det koster altså noget strøm.

Heldigvis kan du selv ændre på det, så du kan styre hvilke apps, der skal bruge din lokation, og hvilke der ikke skal. Gå til Indstillinger > Anonymitet > Lokalitetstjenester og vælg herefter hvilke apps, der må bruge din lokation.

En anden stor strømsluger er baggrundsopdatering af apps. Apple har været så smarte, at de har udviklet et system, som kan finde mønstre i den måde du bruger apps på, og på den måde opdatere dem i baggrunden, så de passer til dit mønster.

Men det er også en funktion, som koster på strøm-siden. Derfor er der noget at hente, ved at slå det fra. Gå til Indstillinger > Generelt > Opdater i baggrunden. Her kan du enten slå det helt fra, eller vælge hvilke apps der gerne må opdateres i baggrunden.

Få et iPhone batteriskift hos Green

Hvis du trænger til et batteriskift på din iPhone, kan vi hjælpe dig hos Green. Uanset om du har en iPhone 7, en iPhone 8 eller en nyere model, kan vi klare dit batteri-problem.

Vi er et af få certificeret værksteder i Danmark, og vi tilbyder reparationer af alle Apple-enheder.

Så ligegyldigt om dit MacBook batteri driller, om du skal bruge en iPad-reparation, eller om du skal have et batteriskift af din iPhone, står vi klar til at hjælpe.

Når du bruger et certificeret værksted som Green, er du sikker på at bibeholde din garanti, og hvis reparationen hører under garantien, vil den også være helt gratis.

Derudover kan du være helt tryg ved reparationen, da alle vores teknikere har bestået Apples eget certificeringsprogram, og alle vores reservedele er gode.

Så hvis din iPhone trænger til et batteriskift, bør du booke tid til reparation i dag.

Udgivet d.  Opdateret d.