iPhone notifikationer virker ikke - En komplet guide

25. maj 2024
iPhone notifikationer virker ikke - En komplet guide
Udgivet d.  Opdateret d.  

Vi har alle været der: du venter på en vigtig besked, men din iPhone forbliver stille. Eller endnu værre, du opdager først senere, at du har misset flere vigtige notifikationer. Dette kan skabe en del stress og frustration, især hvis du ikke ved, hvorfor det sker, eller hvordan det kan løses.

I denne guide vil vi se på nogle af de mest almindelige grunde til, at iPhone notifikationer ikke virker, og hvad du kan gøre for at rette det i dit notifikationscenter.

Hvorfor virker mine notifikationer ikke?

Notifikationer kan ophøre med at fungere af mange grunde. Her er nogle muligheder:

 1. Batterisparetilstand: Når din iPhone er i batterisparetilstand, kan nogle apps blive begrænset fra at sende notifikationer for at spare på batteriet.
 2. Do Not Disturb (Forstyr ikke): Denne indstilling kan blokere næsten alle notifikationer. Tjek, om den er slået til under "Indstillinger" > "Forstyr ikke".
 3. Operativsystem: Ældre versioner af iOS kan indeholde fejl, der påvirker notifikationer. Sørg for, at du kører den seneste version af iOS.
 4. Tredjeparts apps: Nogle apps kan indbyrdes konflikte og dermed forstyrre notifikationsfunktionen.

Hvorfor får jeg ikke notifikationer, selvom de er slået til på iPhone?

Hvis notifikationer er aktiveret i dine indstillinger i dit notifikationscenter, men du stadig ikke modtager dem, kan følgende faktorer være på spil:

 1. Netværksproblemer: Dårlig internetforbindelse kan forsinke notifikationer eller helt forhindre dem i at nå frem.
 2. App-specifikke indstillinger: Nogle apps har deres egne indstillinger for notifikationer inden i selve appen. Sørg for at tjekke der.
 3. Baggrundsopdatering: Hvis baggrundsopdatering er slået fra for en bestemt app, kan det forhindre appen i at sende notifikationer. Gå til "Indstillinger" > "Generelt" > "Baggrundsappopdatering" for at rette dette.

Hvordan ser man notifikationer på iPhone?

Notifikationer på en iPhone vil normalt dukke op på låseskærmen, i notifikationscenteret, og som badges på app-ikoner. Her er, hvordan du interagerer med dem:

 1. Låseskærmen: Når din iPhone er låst, vises notifikationer her. Du kan swipe dem for at åbne den tilknyttede app.
 2. Notifikationscenter: Swipe ned fra toppen af skærmen for at se tidligere og aktuelle notifikationer.
 3. Badges: Disse er de røde cirkler med et tal, der vises på app-ikoner. Tallet indikerer antallet af ulæste notifikationer fra den pågældende app.

Tid til en frisk start: Nulstilling og genstart

Nogle gange er den eneste vej frem at starte på en frisk:

 1. Genstart din iPhone: Dette kan løse mindre glitches, der forhindrer notifikationer i at virke.
 2. Nulstil Alle Indstillinger: Gå til "Indstillinger" > "Generelt" > "Nulstil" > "Nulstil alle indstillinger". Dette vil nulstille dine systemindstillinger men ikke slette dine data.

Når intet andet virker: Kom forbi Green

Hvis alle andre løsningsforslag fejler, kan det være tid til at kontakte os hos Green eller tage din iPhone med forbi en af vores butikker for en mere grundig undersøgelse.

At miste din iPhones notifikationsfunktionalitet kan være frustrerende, men der er næsten altid en løsning. Ved at gå systematisk til værks med fejlfinding, kan du hurtigt isolere problemet og tage skridt til at løse det, så du kan vende tilbage til et velfungerende digitalt liv.

Udgivet d.  Opdateret d.