Apple med massive produkttilføjelser i 2022 og 2023 - nye iPhones, iPads, Mac, AirPods og meget mere på vej

25. maj 2024
Nye Apple produkter
Udgivet d.  Opdateret d.  

Hos Green holder vi os altid opdateret på Apples produkter, så vi bedst muligt kan hjælpe dig med dine Apple-enheder. Derfor har vi kigget på, hvilke nye produkter vi kan forvente indenfor den nærmeste fremtid.

Apples seneste software-præsentationer fra WWDC i starten af juni 2022 har sat scenen for et travlt efterår i 2022 og første halvdel af 2023. Ifølge den amerikanske journalist Mark Gurman, som er kendt for at have god indsigt i Apples produktlanceringer, så giver meddelelserne fra det sidste WWDC os et lille indblik i, hvad vi kan forvente.

I følge Mark Gurman kommer der fire iPhone 14-modeller, low-end og high-end iPads, adskillige Mac’er baseret på M2- og M3-chips, tre Apple Watch-modeller, nye versioner af HomePod og Apple TV samt opgraderede AirPods Pro. Der er også stærke indikationer på, at Apples første mixed-reality-headset kommer i starten af 2023.

Fire nye iPhones

Lad os starte med iPhone. Den vigtigste nye funktion – som blev vist frem da Apple annoncerede iOS 16 – er den fornyede låseskærm som kommer til at arbejde hånd i hånd med en ny funktion på de kommende iPhone 14 Pro-modeller: Et always on-display.

Ligesom på Apple Watch vil iPhone 14 Pro være i stand til at vise widgets med vejrudsigter, kalendere, aktier, aktiviteter og andre data, mens skærmen forbliver på en lav lysstyrke og billedhastighed.

Andre nye iPhone 14 Pro-funktioner inkluderer et meget forbedret frontvendt kamera, et nyt bagkamerasystem, der inkluderer en 48-megapixel sensor og en hurtigere A16-chip. Derudover kommer de nye iPhone Pro med et nyt design med tyndere bezels og en pilleformet udskæring til Face ID og det frontvendte kamera.

De mindre iPhone 14-modellerne vil holde sig til den samme A15-chip som iPhone 13, mens 5,4-tommer ministørrelsen vil blive erstattet med en 6,7-tommer model.

Ny entry-level iPad og ny iPad Pro

En ny entry-level iPad kommer til efteråret. Apple har planer om at opdatere deres billigste iPad med A14 Bionic-chip, som er omkring 30% stærkere end den A13 Bionic-chip, der sidder i den nuværende entry-level iPad. iPaden får en Retina-skærm med samme opløsning som iPad Airs skærm. Det betyder, at skærmstørrelsen formentlig stiger fra 10,2 tommer til 10,5 eller 10,9 tommer.

Sidst men ikke mindst kommer den nye iPad også med USB-C stik. USB-C åbner for en verden af ​​muligheder for iPad-brugere, da stikket understøtter hurtigere overførselshastigheder og et bredere udvalg af 3. parts-udstyrudbydere.

Det er ikke kun Apples entry-level iPads, der kommer i nye versioner. Også iPad Pro kommer i opgraderede versioner. Apple udgiver efter sigende nye 11-tommer og 12,9-tommer modeller med M2-chips senere på året.

Flere Mac med M2-chippen

Den nye M2-chip, som blev præsenteret i forbindelse med annonceringen af den nye MacBook Air og 13-tommer MacBook Pro på WWDC i juni, er også kernen i flere andre Mac-produkter i pipelinen.

Her er de M2 ​​Mac'er, som forventes ud over de to der blev præsenteret i juni:

  • M2 Mac mini.
  • M2 Pro Mac mini.
  • M2 Pro og M2 Max 14 tommer and 16 tommer MacBook Pros.
  • M2 Ultra og M2 Extreme Mac Pro.

Apple er også allerede i gang med M2'erens efterfølger, M3, og virksomheden planlægger at bruge den chip allerede næste år med opdateringer til 13-tommer MacBook Air, en 15-tommer MacBook Air, en ny iMac og muligvis en 12-tommer bærbar computer.

Apple Watch i tre udgaver

Den anden store meddelelse på WWDC i juni var watchOS 9. Denne opdatering varsler hvad vi kan forvente af Apple Watch Series 8 til efteråret. Apple forbereder tre nye variationer: En ny low-end SE-model, en standard Series 8 og en robust udgave rettet mod ekstremsport.

SE vil holde sig til skærmstørrelsen på den nuværende model i stedet for at flytte op til den større Series 7-størrelse. Men den får muligvis den samme S8-chip som Series 8, en opgradering fra S5 i den nuværende SE fra 2020.

Ændringer i træningssporing er nogle af de største forbedringer i watchOS. Disse opgraderinger inkluderer: multisport træning, højdesporing og træningszoner. Alle disse funktioner virker særligt relevante for et kommende ekstremsportsur.

Ny HomePod, Apple TV og AirPods Pro

Selvom Apple på WWDC ikke viste megen kærlighed til softwaren, der kører på Apple TV og HomePod, er der stadig nogle gode opgraderinger til disse produkter på vej, selvom en ny HomePod sandsynligvis ikke kommer før til år 2023.

Det nye Apple TV er under udvikling med en A14-chip og en ekstra gigabyte RAM. Det kan være nyttigt for yderligere spilfunktioner, der rulles ud i tvOS 16.

Den nye HomePod får en opdateret skærm på toppen, og der har endda været tale om multi-touch-funktionalitet. Den vil også være tættere på den originale HomePod med hensyn til størrelse og lydydeevne frem for en ny HomePod Mini.

Der skulle også være nye AirPods Pro-øretelefoner i horisonten. De kommer med en opdateret chip, der giver mulighed for understøttelse af lyd i højere kvalitet.

Apples mixed-reality-headset er tættere på

Apple har haft et mixed-reality-headset på tegnebrættet siden 2015, og det har længe været en af ​​de dårligst bevarede hemmeligheder i techverdenen.

Nu skulle de dog være på vej. Der er i hvert fald mange tegn på, at Apple endelig kommer på markedet, med hvad der beskrives som værende det 'mest komplicerede produkt, Apple nogensinde har designet’.

Det første spor kom på WWDC, hvor der var masser af software-relaterede hints om headsettets operativsystem, realityOS og dets funktioner.


Samtidig blev Apples topchef, Tim Cook, for nylig interviewet om mulighederne med augmented reality. Her sluttede han interviewet af med en bemærkning, der skabte overskrifter.

“Jeg tror stadig, vi er i begyndelsen af, hvordan denne teknologi vil udvikle sig. Jeg kunne ikke være mere begejstret for de muligheder, jeg ser i den verden, og følg med, og så kommer du til at se, hvad vi har at tilbyde.”

Derudover kom der rapporter om, at de seneste interne inkarnationer af headsettet indeholder M2-chippen sammen med 16 gigabyte RAM. Derudover skrev en anerkendt taiwanesiskanalytiker, at Apple præsenterer headsettet i januar 2023.

Hvis man er fan af Apples produkter, som vi er hos Green, så er der altså rigeligt at se frem til det kommende år. Om alle disse produkter kommer på markedet i 2022 eller starten af 2023, finder vi formentligt først ud af, når Apple afholder deres næste event i efteråret.

Udgivet d.  Opdateret d.