Apple Vision Pro: Apple præsenterer deres helt nye VR headset

25. maj 2024
Apple Vision Pro: Apple præsenterer deres helt nye VR headset
Udgivet d.  Opdateret d.  

Apple har endelig givet os et glimt af deres helt nye og første XR-produkt, som er en luksusvare til en pris, de færreste vil have råd til. Rygterne siges, at prisen kommer til at ligge på 3.500 dollars.

Under WWDC 23 præsenterede Apple deres planer for AR/VR, der inkluderer et helt nyt styresystem og et VR headset, som kan vise en stor virtuel skærm til både spil, film og kreativt arbejde. Deres Apple Vision Pro.

https://www.youtube.com/watch?v=TX9qSaGXFyg

Apple Vision Pro er et headset, der kombinerer den virkelige verden med den virtuelle, som kaldes mixed reality (MR). Udover at kunne skabe en digital verden, kan headsettet også bruges til at opleve VR, hvor man kan fordybe sig fuldstændig i den digitale verden.

Man kan navigere i den digitale 3D-verden ved at bruge både øjne, hænder og stemme. Det er muligt at åbne en app ved at trykke på den virtuelt med fingeren, og man kan browse ved at bevæge håndleddet til siden.

Hvad er Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro er en teknologi udviklet af Apple, der giver mulighed for avanceret billedbehandling og analyse på Apple-enheder. Vision Pro bruger maskinlæring og computer vision til at genkende og klassificere objekter og mønstre i billeder og videooptagelser.

Apple Vision Pro er det mest ambitiøse produkt, som Apple nogensinde har skabt, og det er resultatet af årtiers erfaring med at designe højtydende, mobile og bærbare enheder. Den integrerer utrolig avanceret teknologi i en elegant og kompakt form, hvilket giver en fantastisk oplevelse hver gang, du bruger den.

En 4K-skærm til hvert øje

Ifølge Apple er der to micro-OLED skærme i headsettet med mere end 23 millioner pixels samlet set. Disse skærme understøtter HDR og giver samme høje billedkvalitet som et 4K TV.

Vision Pro er ikke bare et almindeligt XR-headset, det er et symbol på den absolut bedste teknologi, der er tilgængelig lige nu. Den har to skærme, én for hvert øje, som sammen yder mere end hvad en 4K-skærm ville kunne levere til hvert øje.

Der er også flere sensorer og en ydre skærm på headsettet, der viser dine øjne til andre i nærheden.

Apple Vision Pro

Mest avancerede Spatial audio system

Med Dual-driver audio-enheder, som er placeret ved hver øre, sørger Apple Vision Pro for en personlig lydoplevelse, mens man stadig er opmærksom på omgivelserne. Med Ambient Spatial Audio føles lydene som om de kommer fra ens omgivelser, og ved hjælp af audio-raytracing analyserer Vision Pro akustikken i rummet - inklusiv de fysiske materialer - for at tilpasse og matche lyden til rummet.

Revolutionerende dual-chip ydeevne

På Apple Vision Pro kan du opleve en rumlig verden takket være det unikke dual-chip design. Den kraftfulde M2-chip håndterer både visionOS, avancerede computervisionsalgoritmer og fabelagtige grafik med en imponerende effektivitet. Den spritnye R1-chip er dedikeret til at modtage input fra kameraer, sensorer og mikrofoner og streame billeder til skærmene på under 12 millisekunder, hvilket giver dig en næsten øjeblikkelig realtidsvisning af verden.

Apples første rumlige styresystem - VisionOS

VisionOS er et imponerende styresystem, der er udviklet på fundamentet af macOS, iOS og iPadOS. Dette styresystem giver brugerne mulighed for at opleve kraftfulde rumlige oplevelser. Med Vision Pro kan du interagere med systemetet ved hjælp af dine øjne, hænder og stemme, hvilket gør interaktionen helt intuitiv og nærmest magisk.

Du kan eksempelvis vælge at se på et element og derefter trykke fingrene sammen for at vælge det, eller du kan bruge det virtuelle tastatur eller stemme til at skrive.

VisionOS introducerer ligeledes sin helt egen app-butik, hvor der er adgang til hundredetusindvis af apps fra iPadOS og iOS, da de kan køre direkte på VisionOS.

Apple Vision Pro

Hvilke slags visuelle sensorer fungerer med Apple Vision Pro?

Apple Vision Pro fungerer med en række forskellige visuelle sensorer. Nogle af de mest almindelige sensorer inkluderer RGB-kameraer, infrarøde kameraer, dybdekameraer og lidar-sensorer. Disse sensorer fungerer sammen med Apple Vision Pro for at give en bred vifte af visuelle funktioner og muligheder, herunder objektgenkendelse, ansigtsgenkendelse, stemningsanalyse og meget mere. Apple Vision Pro er en kraftfuld teknologi, der er i stand til at håndtere en bred vifte af visuelle data og sensorer og er en vigtig del af mange forskellige applikationer og systemer.

Hvornår udkommer Apple Vision Pro?

Der er endnu ingen officiel udmelding fra Apple omkring specifik udgivelsesdatoen for Vision Pro. Men der er rygter om, at det kan blive en realitet i starten af 2024. Apple er kendt for at være meget tilbageholdende med information omkring deres nye produkter, så det kan være svært at sige med sikkerhed, hvornår det nye VR headset vil blive frigivet. Men det er helt sikkert et spændende produkt, som mange ser frem til at opleve.

Udgivet d.  Opdateret d.