Guide til Skærmoptagelse på iPhone

25. maj 2024
Guide til Skærmoptagelse på iPhone
Udgivet d.  Opdateret d.  

Skærmoptagelse på en iPhone er en utroligt nyttig funktion, der giver brugeren mulighed for at optage alt, hvad der sker på deres skærm, herunder lyd. Denne funktion kan være særlig nyttig til en række formål, såsom at lave vejledninger, optage fejl for teknisk support, gemme online møder eller endda optage sjove eller mindeværdige øjeblikke, mens du bruger din enhed. Apple har gjort denne funktion nem og tilgængelig, men mange iPhone-brugere er ikke fuldt ud bevidste om, hvordan man aktiverer og udnytter denne kraftfulde funktion til deres fordel.

I denne guide vil vi gå i dybden med, hvordan du kan optage din iPhone skærm, inklusiv lyd, og give dig tips og tricks til at gøre dine optagelser så gode som muligt.

Sådan aktiverer du skærmoptagelse på din iPhone

Før du kan begynde at optage din skærm, skal du sørge for, at skærmoptagelsesfunktionen er tilføjet til Kontrolcenter for hurtig adgang. For at tilføje skærmoptagelse til Kontrolcenter, skal du følge disse trin:

 1. Åbn “Indstillinger” på din iPhone.
 2. Scroll ned og vælg “Kontrolcenter”.
 3. Find “Flere kontroller” og tryk på den grønne plus-knap ved siden af “Skærmoptagelse”.

Nu, når skærmoptagelsesknappen er tilføjet til dit Kontrolcenter, kan du nemt starte en optagelse ved at følge disse trin:

 1. Swipe ned fra øverste højre hjørne af skærmen for at åbne Kontrolcenter. På en iPhone med en hjemmeknap, swipe op fra bunden af skærmen.
 2. Tryk på skærmoptagelsesknappen, som ser ud som en solid cirkel inden i en tyndere cirkel. Der vil være en nedtælling på 3 sekunder, før optagelsen starter, hvilket giver dig tid til at gå til det skærmbillede, du ønsker at optage.
 3. For at stoppe optagelsen, åbn Kontrolcenter igen og tryk på skærmoptagelsesknappen, eller tryk på den røde statuslinje øverst på skærmen og vælg “Stop”.

Optagelse med Lyd

For at inkludere lyd i dine skærmoptagelser, f.eks. din egen stemme eller lyden fra appen, du optager, skal du følge et ekstra trin før du starter optagelsen:

 1. Åbn Kontrolcenter.
 2. Tryk hårdt (eller hold nede, afhængigt af din enhed) på skærmoptagelsesknappen for at åbne optagemulighederne.
 3. Tryk på “Mikrofon” for at slå mikrofonlyden til eller fra. Når mikrofonen er tændt, vil du kunne optage din egen stemme eller den eksterne lyd sammen med din skærmoptagelse.
 4. Tryk på “Start optagelse” for at begynde din optagelse med lyd.

Redigering og deling af optagelser

Efter du har optaget din skærm, bliver videoen gemt i appen Fotos. Herfra kan du se, redigere og dele din optagelse. Appen Fotos tilbyder grundlæggende redigeringsværktøjer, såsom beskæring eller klipning af din video, hvilket kan være nyttigt for at fjerne uønskede dele fra begyndelsen eller slutningen af din optagelse.

For at redigere din optagelse, skal du:

 1. Åbne appen Fotos og finde din skærmoptagelse.
 2. Tryk på “Rediger” i øverste højre hjørne.
 3. Brug redigeringsværktøjerne til at beskære, klippe eller tilføje filtre til din video.
 4. Når du er færdig, tryk på “Gem” for at opdatere din optagelse med dine ændringer.

Deling af din optagelse kan gøres direkte fra appen Fotos ved at trykke på del-knappen og vælge, hvordan du ønsker at dele din video, f.eks. via e-mail, beskeder, sociale medier eller ved at uploade den til en cloud-tjeneste.

Tips til bedre skærmoptagelser

For at sikre, at dine skærmoptagelser er af høj kvalitet, overvej følgende tips:

 • Forbered din skærm: Før du starter optagelsen, luk alle irrelevante apps og notifikationer for at undgå afbrydelser.
 • Brug et stativ eller stabilisator: Hvis du også optager eksternt med kameraet, kan et stativ eller en stabilisator hjælpe med at holde din enhed stabil.
 • Ryd op i din statuslinje: For en renere optagelse, aktiver “Flytilstand” og sørg for, at din batteriprocent er høj, eller fjern urelevante statusikoner ved hjælp af skærmindstillinger.
 • Planlæg din optagelse: Tænk over, hvad du vil optage, og øv dig i at navigere i appen eller systemet, så optagelsen bliver så glidende som muligt.
 • Rediger for klarhed: Brug redigeringsværktøjer til at fjerne uønskede dele af optagelsen og tilføj tekst eller kommentarer for at forklare det, der sker på skærmen, hvis nødvendigt.

Skærmoptagelse på iPhone er en fantastisk funktion, der åbner op for en verden af muligheder for at optage og dele indhold. Uanset om det er til personlig brug, uddannelsesmæssige formål, eller bare for sjov, giver denne guide dig de værktøjer og viden, du skal bruge for at mestre skærmoptagelse på din iPhone. Ved at følge ovenstående trin og tips kan du nemt optage, redigere og dele dine skærmoptagelser, alt imens du sikrer, at de er af højeste kvalitet.

Udgivet d.  Opdateret d.