Hvornår kommer iPhone 15? Alt du behøver at vide

25. maj 2024
Hvornår kommer iPhone 15? Alt du behøver at vide
Udgivet d.  Opdateret d.  

iPhone serien har længe været et ikon inden for mobilteknologi, og Apple fortsætter med at imponere os med deres innovative produkter. Rygterne svirrer allerede om den næste generation, og i dette blogindlæg vil vi dykke ned i alt, hvad du behøver at vide om iPhone 15. Vi vil se på farver, modeller og størrelser, udgivelsesdato og pris, design, skærmstørrelser og specifikationer, kamera, funktioner og andre spændende oplysninger. Læs videre for at lære alt om Apples nye flagsskib telefon, iPhone 15.

Indhold

iPhone 15 lanceres d. 15 Septemper!

Øjeblikket mange af os Apple nørder har gået og ventet på, er endelig kommet. Apple har nu offentliggjort at den nye iPhone 15 udkommer d. 15. september og kan forudbestilles på dagen.

iPhone 15 serien kommer i de velkendte størrelser fra tidligere. De kommer i følgende størrelser: iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone Pro Max.

Hvad kommer iPhone 15 til at koste?

Da iPhone 14 blev introduceret, blev vi mødt med en betydelig prisstigning på op til 33 procent for modellen. Det var noget som kom som en overraskelse og skabte utilfredshed blandt forbrugerne. iPhone var allerede en af de dyreste telefoner på markedet før denne prisstigning. Derfor blev det betragtet som ekstraordinært.

Derfor forventer vi ikke, at iPhone 15 vil opleve yderligere prisstigninger. Det betyder, at priserne vil være på niveau med iPhone 14. Det betyder, at den billigste standard iPhone 15 forventes at starte fra 8.299 kroner. Prisen for iPhone 15 Pro modellerne forventes at starte fra 10.499 kroner. Det er vigtigt at huske, at disse priser er baseret på vores forventninger og tidligere mønstre og kan ændre sig, når Apple officielt annoncerer priserne for iPhone 15.

iPhone 15 farver, modeller og størrelser

Apple er kendt for at tilbyde et bredt udvalg af farver og modeller til deres iPhone-serie. Med iPhone 15 forventes det, at vi vil se en række attraktive farvevalg, der passer til forskellige præferencer og stilarter.

iPhone 15 kommer i tre forskellige størrelser – 5,4 tommer, 6,1 tommer og 6,7 tommer.

Den vil være tilgængelig i fem forskellige farver: sort, hvid, rød, grøn og lilla.

Der vil også være flere modeller at vælge imellem – standardmodel, Pro-model og Pro Max-model.

iPhone 15 farver

Apple iPhone 15 design

Apple er kendt for deres elegante og minimalistiske designs, og iPhone 15 forventes ikke at være anderledes. Vi kan forvente et slankt og stilfuldt design med et holdbart glaspanel på forsiden og bagpå. Der er også rygter om, at Apple vil indføre et nyt designelement eller finpudse eksisterende funktioner for at give os en endnu mere raffineret æstetik.

USB-C eller Lightning?

Apple har i lang tid brugt deres proprietære Lightning-forbindelse på iPhones siden dens introduktion tilbage i 2012. Men nu er der forventninger om, at denne forbindelse vil blive erstattet. En ny europæisk lov, der træder i kraft i 2024, vil pålægge alle producenter at anvende den standardiserede USB-C-forbindelse. Og det forventes, at Apple vil følge lovgivningen en smule forud for tidsplanen.

Der er allerede tegn på overgangen fra Lightning til USB-C i industrielle skitser, der er blevet brugt af tilbehørsproducenter. Disse skitser viser en tykkere USB-C-forbindelse, der vil erstatte Lightning-porten på fremtidige iPhones.

En af fordelene ved overgangen til USB-C er den markante hastighedsforøgelse. Lightning-forbindelsen var begrænset til USB 2.0-hastigheder på op til 480 Mbit/s. Men med USB-C åbner der sig døre for meget hurtigere hastigheder på op til USB 3.2 eller Thunderbolt 3 med 20 Gbit/s eller endda 40 Gbit/s for betydeligt hurtigere kablede overførsler. Dette vil være en væsentlig forbedring i forhold til tidligere overførselshastigheder og vil give brugerne mulighed for at flytte store filer og data på kortere tid.

Overgangen fra Lightning til USB-C vil også medføre en større kompatibilitet med andre enheder og tilbehør. USB-C er blevet mere standardiseret og bruges bredt i mange andre elektroniske enheder. Dette betyder, at brugerne vil have flere valgmuligheder, når det kommer til tilbehør, lige fra opladere og kabler til hovedtelefoner og adaptere.

Super Retina XDR-skærmen på de nyeste iPhone-modeller tilbyder en række fordele. Det gælder en utrolig høj pixeltæthed for skarpe billeder og dyb sort. Men de har også en tendens til at være dyre og kræve mere strøm end en LCD-skærm.

Curver igen?

I tidligere generationer af iPhone så vi introduktionen af buede skærme, der gav en mere sømløs visuel oplevelse. Der har været rygter om, at Apple kan bringe denne funktion tilbage på iPhone 15. En buet skærm kan give en mere engagerende og fordybende brugeroplevelse. Det bliver spændende at se, hvordan Apple eventuelt vil implementere det i deres nye flagskib.

Apple iPhone 15 skærmstørrelser og specifikationer

Apple har altid været opmærksomme på at levere imponerende skærme på deres iPhones, og iPhone 15 bliver ingen undtagelse. Vi kan forvente, at den vil have en højopløselig OLED-skærm med levende farver og dyb kontrast.

Skærmstørrelserne vil sandsynligvis variere mellem standard- og plus/pro-modellerne. Det giver brugerne mulighed for at vælge den størrelse, der passer bedst til deres behov.

iPhone 15 skærm størrelser

iPhone 15 kamera

Der er store forventninger til kameraerne på iPhone 15, da Apple normalt stræber efter at forbedre billedkvaliteten og introducere nye funktioner med hver ny model. Selvom ikke alle detaljer er kendt på nuværende tidspunkt, har der været nogle spekulationer om, hvad vi kan forvente af kameraopgraderingerne på de kommende modeller.

Det forventes, at alle iPhone 15-modeller vil have nye bakkameraer. De almindelige modeller forventes at have to kameraer, mens Pro-modellerne forventes at have tre. Apple forventes at opgradere hver sensor for at forbedre kvaliteten af billederne og muligvis introducere nye funktioner.

En mulig opgradering på de almindelige modeller er øgningen af antallet af megapixel på vidvinkelkameraet fra 12 til 48. Dette vil tillade disse modeller at tilbyde en "optisk" zoom på 2x ved hjælp af deres 12 megapixel centrale kamera, hvilket ligner funktionen på dagens iPhone 14 Pro.

Der er også forventninger om en betydelig opgradering af telefotoobjektivet på iPhone 15 Pro Max. Der forventes introduktionen af et periskopisk objektiv, der kan give et zoomniveau på 5x eller 6x sammenlignet med de nuværende 3x på iPhone 14 Pro. Det periskopiske objektiv forventes dog kun at være tilgængeligt på den større 6,7-tommers iPhone 15 Pro Max. Den mindre iPhone 15 Pro med en skærmstørrelse på 6,1 tommer vil fortsat have det traditionelle 3x-objektiv.

Det er vigtigt at bemærke, at disse oplysninger er baseret på rygter og spekulationer, og vi skal vente på den officielle lancering for at få bekræftelse. Det forventes dog, at de forbedrede sensorer på Pro-modellerne vil resultere i et kameradesign, der stikker mere ud end tidligere modeller.

iPhone 15 kamera

iPhone 15 funktioner og andre oplysninger

iPhone 15 forventes at være en kraftfuld og innovativ smartphone, der vil imponere Apple-entusiaster over hele verden. Mens vi venter på den officielle lancering og bekræftelse fra Apple, har der været mange spændende rygter og forventninger om de funktioner og specifikationer, vi kan forvente at se på den kommende iPhone 15.

En af de forventede funktioner er en kraftig processor. Apple har traditionelt inkluderet deres nyeste A-serie chips i deres iPhones, der tilbyder enestående ydeevne og hurtige responstider. iPhone 15 vil sandsynligvis være udstyret med en opgraderet chip, der vil forbedre hastigheden og multitasking-egenskaberne i telefonen.

Udgivet d.  Opdateret d.