iOS 17 - Se frem til nye fede funktioner

25. maj 2024
iOS 17 opdatering
Udgivet d.  Opdateret d.  

Til den årlige udviklerkonference hos WWDC, løftede Apple sløret for deres nye iOS 17 opdatering. Apples kommende iOS 17 lover at bringe et væld af spændende nye funktioner til sine millioner af brugere over hele verden. Fra forbedrede navigationsfunktioner og multitasking-værktøjer til augmented reality-apps og fantastiske nye designelementer - iOS 17 vil helt sikkert gøre iPhones og iPads endnu mere kraftfulde og brugervenlige.

Læs med her og se hvilke nye funktioner og egenskaber du kan se frem til.

Ligeledes kan du læse om Apples helt nye kreation Apple Vision Pro som efter sigende lanceres i 2024.

Disse nye funktioner kan du se frem til med iOS 17

iOS 17: Standby - Smart display

Når din iPhone placeres på en trådløs oplader, kan den blive forvandlet til en smarthome-hub ved hjælp af en særlig opladerstand. Denne funktion kaldes "StandBy". Med StandBy kan telefonen vise forskellige ting som f.eks. et analogt ur med en kalender, en musikafspiller eller bare et billede. Opladerstanden er baseret på MagSafe-teknologi, men StandBy fungerer med alle typer opladere.

iOS 17 - Smart display

iOS 17: Facetime telefonsvarer

Nu vil Facetime have sin egen telefonsvarerfunktion, der tillader folk at efterlade videobeskeder, når de ringer til dig.

Desuden kan Apple Home nu sende beskeder til dine pårørende og informere dem om, at du er kommet sikkert frem til en destination eller lignende.

ios 17 - Facetime

iOS 17: Contact poster - Opkald

Med iOS 17 har du nu mulighed for at tilpasse, hvordan modtageren af dit opkald ser dig, når du ringer. Contact Poster funktionen giver en visuel repræsentation af dig på modtagerens telefon. Du kan justere billedet, farverne og skrifttyperne. Denne funktion integreres som en del af kontaktkortet på modtagerens telefon.

ios 17 - contact poster

iOS 17: Check-in funktion

Der er nu en ny funktion tilgængelig, hvor en af dine kontakter kan modtage en besked, når du er ankommet til din destination. Hvis du ikke bevæger dig eller svarer på beskeder i en vis periode, vil din kontakt automatisk modtage oplysninger om din placering, batteriniveau og mobilnetværksdækning.

iOS 17: AirDrop

Ved at bringe to iPhones eller en iPhone og en Apple Watch tæt sammen, kan du nu nemt udveksle kontakter fra din adressebog, herunder dit personlige Contact Poster. Når du bruger AirDrop til at overføre filer, kræver det i øjeblikket, at enhederne er i nærheden af hinanden. Dog med det nye iOS 17 vil det blive muligt at fortsætte overførslen via internettet, hvis forbindelsen mellem enhederne mistes. Med iOS 17 kan du også aktivere overførsler ved blot at bringe telefonerne tæt sammen. Denne funktion er ligeledes kompatibel med SharePlay.

ios 17 - Airdrop

iOS 17: Journal App - Dagbog

Journal-funktionen giver dig mulighed for at samle dine store oplevelser og begivenheder ét sted. Ved hjælp af maskinlæring foreslår den begivenheder, som du måske ønsker at gemme i din dagbog. Indholdet i Journal er fuldstændig privat og kun synligt for dig, og iCloud-backup'en er krypteret med end-to-end sikkerhed. Maskinlæringen udføres direkte på din enhed og ikke i din Cloud.

iOS 17: Siri

Apple gør det mere bekvemt at få fat i Siri ved at tilbyde en hurtigere måde at kontakte stemmeassistenten på. Nu behøver du ikke længere at sige "Hej Siri", men kan blot aktivere assistenten ved at sige "Siri".

iOS 17: Bedre autocorrect

Autokorrektur får nogle værdifulde forbedringer med iOS 17, der fokuserer på at opstå hurtigere. Ifølge Apple vil stavekontrolfunktionen i iOS 17 anvende en transformermodel for at forudsige sprog bedre. Dette vil ikke kun forbedre de autokorrigerede ord, men også evnen til at rette sætninger, mens du skriver.

Det bedste er, at Autokorrektur vil kunne lære din skrivestil og med tiden tilbyde en mere personlig oplevelse baseret på de ord eller sætninger, du normalt bruger.

Hvis du foretrækker at diktere, vil du blive glad for at vide, at en ny talegenkendelsesmodel vil forbedre nøjagtigheden af ​​diktering som helhed. Dette betyder, at der vil være mindre behov for redigering efterfølgende.

iOS 17 - Autocorrect

iOS 17: Privat browser

I iOS 17 vil Safari få en sikkerhedsopdatering, der forbedrer private browsing sessioner for at sikre din internetbrug. Denne opdatering indebærer blokering af alle kendte trackere for at forhindre indlæsning af dem, fjernelse af sporingsoplysninger fra URL'er og låsning af dine sessioner med Face ID, når du ikke bruger dem. Dette bidrager til at holde dine browsing-sessioner sikre og beskyttede.

iOS 17: Deling af AirTags med andre

En længe efterspurgt funktion af Apple-brugere er nu blevet imødekommet i iOS 17. Brugere har nu mulighed for at dele AirTags med hinanden ved hjælp af Find My-appen. Ved at vælge et AirTag og trykke på "Del dette AirTag" kan du give en anden person mulighed for at se mærkets placering, uden at du selv modtager en strøm af sporingsadvarsler.

Deling vil også være mulig med andre Find My-kompatible enheder, selvom AirTags sandsynligvis vil blive delt mest hyppigt.

Hvornår kommer iOS 17 til Danmark?

Under WWDC 2023 annoncerede Apple lanceringen af iOS 17. Registrerede Apple-udviklere kan nu begynde at teste det nye Apple beta software program. En offentlig udgivelse er bekræftet til juli, mens en fuld udgivelse forventes at følge i september 2023 sammen med den rygtede iPhone 15.

Hvilke enheder understøtter iOS 17 opdateringen?

Nedenfor finder du en oversigt over de iPhones, der understøtter den nye iOS 17 opdatering.

Bemærk, at der ikke længere vil være support til iPhone 8, 8 Plus og iPhone X.

 • iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 14 Pro
 • iPhone 14 Plus
 • iPhone 14
 • iPhone SE (2022)
 • iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 13 Pro
 • iPhone 13
 • iPhone 13 mini
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11
 • iPhone SE (2020)
 • iPhone XS Max
 • iPhone XS
 • iPhone XR

Har du en iPhone som du skal til at sælge? Se hvordan du slår Find My iPhone fra inden salg.

iOS 17
Udgivet d.  Opdateret d.