man-fre: 10-18

Lørdag 10-15

Autoriseret Apple Værksted

Slå Find my iPhone fra inden salg – sådan gør du

På alle iPhones findes den smarte funktion Find my iPhone. Det er en utroligt brugbar funktion, hvis din telefon bliver stjålet eller forlagt.

Men det er også vigtigt at vide, at der er situationer, hvor det er yderst vigtigt, at man husker at slå den smarte funktion fra igen. Heldigvis er det ganske nemt.

Derfor vil vi i dette blogindlæg kort forklare præcist hvad Find my iPhone er, hvorfor det i visse situationer er vigtigt at slå fra, og hvordan man gør det.

Hvad er Find my iPhone?

Inden vi når til hvordan man slår det fra, er det vigtigt at forklare præcist hvad Find my iPhone er. 

Find my Iphone er et smart værktøj, som Apple selv har udviklet. Værktøjet kan hjælpe med lokalisere ens enhed, hvis det er blevet tabt eller stjålet. Det fungerer vha. iCloud, så det er vigtigt at du har adgang til det, hvis du vil bruge funktionen.

Men udover at kunne vise lokationen på din enhed, har Find my iPhone et par andre smarte funktioner. 

Først og fremmest kan man bruge funktionen til at afspille en lyd fra enheden. Det kan være smart, hvis man fx. ved at man har tabt telefonen i et rodet lokale. På den måde bliver det altså noget nemmere at finde frem til sin tabte iPhone.

Derudover kan du også vælge at låse din iPhone. På den måde bliver din iPhone ubrugelig for andre, hvis du fx. er stensikker på, at den er blevet stjålet.

Slå Find my iPhone fra inden du sælger den videre, eller sender den til reparation

Selvom Find my iPhone kan være en rigtig smart funktion, er der dog stadig visse situationer, hvor du skal huske at slå det fra. 

Hvis du eksempelvis gerne vil sælge den (eller give den gratis videre til en du kender), er det vigtigt, at du slår Find my iPhone fra, inden du overdrager telefonen. For hvis du ikke slår det fra, vil telefonen stadigvæk være koblet op på dit Apple-ID. Derfor vil den nye ejer ikke kunne sætte telefonen op med deres Apple-ID. 

Samtidig vil den nye ejer på den måde også have adgang til din personlige data. Derfor skal du altid huske at slå Find my iPhone fra, inden du sælger telefonen eller giver den videre.

Hvis du skal have din iPhone repareret, er det også vigtigt at du slår funktionen fra, inden du indleverer den. Der er en nemlig en række reparationer, hvor det kræver, at man har muligheden for at gendanne telefonen til fabriksindstillinger. Hvilket man ikke kan, hvis Find my iPhone stadig er slået til. 

Sådan slår du Find my iPhone fra

Hvis du gerne vil slå Find my iPhone fra, kan det gøres på to forskellige måder. Via en computer eller via iPhonen selv.

Herunder vil vi i simple trin gennemgå, hvordan du slår Find my Iphone fra ved hjælp af de to forskellige metoder.

Slå Find my iPhone fra via computer

  1. Åbn din foretrukne browser og gå til icloud.com, og log ind med dit Apple-ID.
  2. Nederst i venstre hjørne skal du klikke på ‘Find min iPhone’.
  3. Herefter vil du få præsenteret en oversigt over alle de enheder, som er koblet til dit Apple-ID. Vælg den iPhone, som det drejer sig om, og tryk på ‘Fjern fra Find min iPhone’. Vær opmærksom på, at den pågældende enhed skal være slukket, for at den kan fjernes via computeren. Husk også, at det er vigtigt at du vælger ‘Fjern fra Find min iPhone’ og ikke ‘Slet iPhone’, da det vil resultere i, at al data som er gemt på iCloud bliver slettet. 
  4. Bekræft valget ved at klikke på ‘Fjern’.

Slå Find my iPhone fra via telefonen

1. Gå til menuen på din iPhone, og åbn ‘Indstillinger’.

indstillinger find my iphone

2. Tryk på dit Apple-ID som står øverst på skærmen – vælg iCloud.

vælg icloud

3. Vælg ‘Find min iPhone’.

find my iphone slå fra

4. Slå ‘Find min iPhone’ fra. 

slå find my iphone fra

Få hjælp til dine Apple-reparationer hos Green

Hvis du har problemer med nogle af dine Apple-produkter, står vi altid klar til at hjælpe hos Green. Vi er et Apple-certificeret værksted, hvilket betyder at du trygt kan overlade din enheder til os.

Vi har fuld adgang til Apples eget udstyr, deres originale reservedele, den officielle database over up-to-date viden om deres modeller, samt den nyeste viden om reparationsmetoder.Så hvis du skal have repareret en iMac, en iPhone eller noget helt tredje, kan vi hurtigt og kompetent klare problemerne for dig.