Rygter MacBook Air med M3

25. maj 2024
Rygter MacBook Air med M3
Udgivet d.  Opdateret d.  

Den nyeste Macbook Air med en M2 cpu er meget hurtig, super effektiv, har et godt batteri osv. Men næste gang kommer der til at ske meget mere, fordi det er her Apple skifter deres 5nm M2 ud med en 3nm M3 - og vi ved allerede lidt om hvor meget der kommer til at ske, fordi iPhone 15 Pro kommer med samme type CPU som M3 er baseret på.

Vi forventer ikke designet ændre sig

Vi forventer at designet forbliver det samme i næste generation af Macbook Air. Det nuværende design er allerede tyndt, lækkert og kommer både i en Macbook Air 13" og en Macbook Air 15". Designet er også kun et enkelt år gammelt på nuværende tidspunkt, Apple opholder som regel samme design i mange år.

Forventet Hastighedsforøgelse

Selvom præcise detaljer endnu ikke er frigivet, kan vi forvente, at M3-processoren vil tage Apples egen siliciumteknologi til det næste niveau. Basert på fremskridtene fra M1 til M2, er det ikke usandsynligt, at vi vil se en yderligere 20-30% forøgelse i både CPU og GPU ydeevne, hvilket vil gøre den nye MacBook Air til en lynhurtig maskine, klar til at tackle de mest krævende opgaver med lethed.

Single-Core hastigheden får et godt boost op ad, da de nye iPhone 15 Pro'er fik en forøgelse på over 50%, Single-Core hastigheden siger noget om hvor hurtig Mac'en føles, da det er single core den bruger til de fleste enkelte Apps, hvor multi core speed er ca. 30% hurtigere, hvilket er det som gør advanceret Apps hurtigere.

Apple er kendt for kontinuerligt at skubbe grænserne for, hvad der er muligt med computerteknologi. Den forventede lancering af den nye MacBook Air udstyret med den banebrydende M3-processor er intet mindre end et stort spring fremad, som lover forbedringer i både hastighed og batterilevetid samt introducerer ray tracing-teknologi til spilverdenen på en MacBook Air. Lad os se nærmere på, hvad vi kan forvente.

Forbedret Batterilevetid

M-seriens processorer er ikke kun kendt for deres rå kraft, men også for deres energieffektivitet. Med M3-processoren forventes det, at Apple vil fortsætte med at forfine denne teknologi, muligvis leverer en MacBook Air med en batterilevetid, der overgår den nuværende generations allerede imponerende levetid. En stigning på 15-25% i batterilevetid er ikke uden for rækkevidde, hvilket potentielt giver brugerne mere end 25 timers uafbrudt brug på en enkelt opladning.

Vi forventer dog at de bruger den ekstra effektivit i den næste M3 til at gøre Mac'en meget hurtigere i stedet for at give så lang batterileve tid som muligt.

Ray Tracing: En Ny Æra inden for Spil på MacBook

Ray tracing-teknologi er kendt for at bringe fotorealistisk belysning, skygger og refleksioner til spilverdenen. Med integrationen af ray tracing i den nye MacBook Air, kan vi forvente en radikal transformation i den måde, vi spiller spil på en MacBook.

Traditionelt har MacBooks ikke været det første valg for seriøse gamere, men med introduktionen af ray tracing, kunne dette ændre sig. Spillere kan forvente mere realistiske og immersive spiloplevelser, med fantastiske visuelle effekter, der tidligere var forbeholdt high-end gaming PC'er.

Desuden kan ray tracing åbne døren for mere avancerede og detaljerede kreative projekter inden for 3D-modellering og design, da brugerne vil være i stand til at se realtidsrenderinger med hidtil uset præcision og detaljer.

Udgivet d.  Opdateret d.