IMEI-nummeret på din mobil er vigtigt at kende, og derfor har vi lavet denne hurtige guide til, hvordan du finder IMEI-nummeret på din mobil.
IMEI står for International Mobile Equipment Identity, og det 15-cifrede tal er altså en slags identifikationskode, som alle mobiler har. Det er lidt ligesom nummerpladen på en bil i princippet. IMEI-nummeret er ikke at forveksle med mobilens serienummer. Serienummeret bruges primært af producenten og fortæller dig noget om mobilens alder, og hvorvidt der stadig er garanti på den.
IMEI-nummeret kan altså lidt mere, så at sige, og det er bl.a. vigtigt at kende til, hvis du skal købe en brugt mobil, eller hvis din egen bliver stjålet.
3 hurtige måder til at finde din mobils IMEI-nummer
Der findes flere måder at lokalisere dit IMEI-nummer på. Vi gennemgår her de 3 nemmeste og hurtigste måder at gøre det på.
Den absolut hurtigste og nemmeste måde at finde din mobils IMEI-nummer på er ved at gå ind i din mobils opkalds-app. Hvis du indtaster * # 06 #, kommer din mobils IMEI-nummer frem efter kort tids venten.
Kan din mobil ikke tænde af den ene eller den anden grund, kan du dog ikke bruge ovenstående metode. Heldigvis står IMEI-nummeret som oftest også under stregkoden bag mobilens batteri eller på din simkort-holder. På nogle ældre modeller af iPhones fremgår IMEI-nummeret også på bagsiden af mobilen.
Har du ikke din mobil længere, er der dog stadig en måde at finde dens IMEI-nummer. Det kræver dog, at du stadig har kvitteringen, fra da du købte mobilen. Her fremgår IMEI-nummeret nemlig også.
Hvorfor er IMEI-nummeret vigtigt at kende?
Der er primært to scenarier, hvor det er rigtig smart at kende til IMEI-nummeret og dets vigtighed.
Scenarie 1 er, hvis man er så uheldig at få sin mobil stjålet. Det hjælper dig desværre ikke til at lokalisere mobil, men gennem IMEI-nummeret kan du sikre dig, at tyven ikke får meget glæde af mobilen. Når du anmelder tyveriet hos Politiet, kan du nemlig få lavet en såkaldt ‘IMEI-spærring’. Det vil betyde, at mobilen ikke længere kan bruges på mobilnet i Danmark og resten af verden - heller ikke hvis tyven skifter simkortet. Husk dog stadig at ændre passwords på sociale medier og lignende. For selvom tyven ikke kan bruge mobilnettet, kan vedkommende stadig snage i dine apps osv.
Scenarie 2 er, hvis du står overfor at købe en brugt mobil. Her kan du nemlig med fordel spørge efter mobilens IMEI-nummer for at tjekke, om den er stjålet. Der foregår nemlig meget videresalg af stjålne mobiler, og hvis sælger ikke vil fortælle dig IMEI-nummeret, kan det godt være et tegn på, at vedkommende ikke har helt rent mel i posen.