Scan en QR-kode med din iPhone, iPad eller iPod touch

25. maj 2024
Scan en QR-kode med din iPhone, iPad eller iPod touch
Udgivet d.  Opdateret d.  

QR-koder er blevet en udbredt teknologi, der giver nem og hurtig adgang til information eller handlinger ved blot at scanne en simpel kode med din smartphone eller tablet. Hvis du ejer en iPhone, iPad eller iPod touch, har du allerede alt, hvad du behøver, for at scanne QR-koder.

I dette blogindlæg vil vi udforske, hvad QR-koder er, hvordan du scanner dem, og løse nogle almindelige problemer, du kan støde på.

Hvad er en QR-kode?

QR står for "Quick Response" (Hurtig respons), og det er en todimensionel stregkode, der kan indeholde forskellige typer information, såsom tekst, links, kontaktoplysninger, Wi-Fi-adgangskoder og meget mere. QR-koder bruges i en lang række applikationer, lige fra reklamer og markedsføring til billetter og kontaktløs betaling. De er en praktisk måde at dele data på uden behov for manuel indtastning.

Hvordan scanner jeg en QR-kode?

At scanne en QR-kode med din iPhone, iPad eller iPod touch er en enkel proces. Her er trinene:

 1. Find din enheds kamera: Åbn din enheds kameraapp. Du behøver ikke downloade en separat app til at scanne QR-koder, da de fleste moderne Apple-enheder har denne funktion indbygget.
 2. Ret kameraet mod QR-koden: Placer QR-koden inden for kameraets synsfelt og sørg for, at den er i fokus. Du behøver ikke tage et billede, da kameraet automatisk vil registrere QR-koden.
 3. Vent et øjeblik: Når din enhed registrerer QR-koden, vises der normalt en pop-up-meddelelse med relevant information eller handling. Afhængig af QR-koden kan det være en webadresse, en tekstbesked, et kontaktkort eller noget andet.
 4. Interager med resultatet: Du kan nu vælge at åbne det link eller udføre den handling, der er forbundet med QR-koden.

Sådan scanner du en QR-kode med appen Kamera

Hvis du har brug for mere detaljeret information om, hvordan du scanner en QR-kode med appen Kamera på din iOS-enhed, kan du følge disse trin:

 1. Åbn Kamera-appen: Find og åbn appen Kamera på din iPhone, iPad eller iPod touch.
 2. Ret kameraet mod QR-koden: Positionér QR-koden inden for kameraets synsfelt. Kameraet registrerer normalt QR-koden automatisk og viser en indikator eller en pop-up-meddelelse.
 3. Tryk på meddelelsen: Når QR-koden er registreret, vises en meddelelse på skærmen med informationen fra koden. Tryk på meddelelsen for at udforske indholdet eller handlingen, der er knyttet til QR-koden.
 4. Udfør handlingen: Afhængig af QR-koden kan handlingen variere. Du kan blive ført til en webside, tilføje en kontakt til din adressebog, sende en tekstbesked eller udføre andre opgaver.

Hvorfor kan jeg ikke scanne en QR-kode?

Hvis du støder på problemer med at scanne en QR-kode, kan der være flere årsager. Her er nogle almindelige problemer og løsninger:

 1. Kameraadgang: Sørg for, at du har givet adgang til Kamera-appen til at bruge kameraet. Gå til "Indstillinger" > "Kamera" og kontroller, om Kamera har tilladelse til at bruge kameraet.
 2. Dårlig belysning: QR-koder kan være svære at scanne i dårlige lysforhold. Prøv at søge efter bedre belysning eller tænd lommelygten i Kamera-appen.
 3. Beskadiget QR-kode: Hvis QR-koden er beskadiget eller uklar, kan det være svært at scanne. Prøv at finde en anden kopi af QR-koden, hvis det er muligt.
 4. Afvist QR-kode: Nogle QR-koder er beskyttet og kan kræve specielle apps eller tilladelser for at åbne. Sørg for, at QR-koden er beregnet til offentlig brug.
 5. For lang afstand: QR-koder skal scannes inden for en rimelig afstand. Prøv at komme tættere på QR-koden og fokuser kameraet korrekt.
 6. Dårlig internetforbindelse: Hvis QR-koden fører til en webside eller en online handling, skal du sikre dig, at din enhed har en aktiv internetforbindelse.

At scanne QR-koder er en praktisk måde at få adgang til information eller udføre handlinger hurtigt og nemt. Med din iPhone, iPad eller iPod touch og appen Kamera er du klar til at udforske verdenen af QR-koder og alt, hvad de har at tilbyde. Så gå videre og scan dine første QR-koder og se, hvor nemt det er at få adgang til nyttige oplysninger eller udføre opgaver med et enkelt tryk på din enhed.

Udgivet d.  Opdateret d.