Vigtig besked om skærm efter reparation af iPhone

18. juli 2024
Vigtig besked om skærm efter reparation af iPhone
Udgivet d.  Opdateret d.  

Har du for nylig købt en renoveret eller brugt iPhone og bemærket beskeder som “Vigtig besked om skærm. Kan ikke bekræfte, at denne iPhone har en ægte Apple-skærm.” eller “Vigtig besked om batteri – Kan ikke bestemme, om batteriet i din iPhone er en ægte Apple-reservedel. Gå til indstillinger for at få flere oplysninger.”?

Disse beskeder kan være bekymrende, men der er vigtige baggrunde, du bør kende til.

Hvorfor kommer denne meddelelse på min iPhone?

Ifølge Apple er disse beskeder designet til at beskytte forbrugerne mod uautoriserede reparationer og uoriginale reservedele. Mens dette kan lyde fornuftigt, har denne politik en betydelig indflydelse på forbrugernes frihed til at vælge reparationsservice.

Apple begrænser din frihed til reparation

Forestil dig dette: Du har to fabriksnye iPhone 15 Pro, vi kalder dem iPhone 15 Pro A og iPhone 15 Pro B. Hvis du bytter skærmene mellem de to enheder, selvom begge skærme er 100% originale, vil iPhone 15 Pro B stadig vise beskeden “Vigtig besked om skærm. Kan ikke bekræfte, at denne iPhone har en ægte Apple-skærm.” Dette viser, at Apple ikke kun bekymrer sig om ægtheden af reservedele, men også om at opretholde kontrol over reparationerne.

Eksempel på en brugt iPhone

Forestil dig, at du har købt en brugt iPhone 11, hvor skærmen er blevet skiftet med en OEM-skærm, som er lige så god som den originale. Det kan også være, at skærmen er blevet skiftet med en anden original skærm fra en enhed, der havde defekt indmad. Alligevel modtager du beskeden om “ukendt reservedel”. Dette er fordi Apple ønsker at begrænse brugen af uautoriserede serviceudbydere, selv når der bruges dele, der er af samme kvalitet som de originale.

Hvad betyder dette for dig som forbruger?

Hvis du køber en renoveret eller brugt iPhone, kan du opleve de samme beskeder. Apple vil have dig til at tro, at beskeden indikerer en potentiel risiko, men den reelle årsag er, at reparationen ikke er udført af Apple eller en autoriseret serviceudbyder.
Dette er en del af Apples strategi for at bevare kontrol over reparationer og sikre, at kunderne vender tilbage til deres egne servicecentre.

Batteriudskiftning og meddelelser

Det samme gælder for batterier. Hvis du får skiftet batteriet i en iPhone XS eller nyere, vil du også se en fejlmeddelelse, selvom batteriet er taget fra en anden ny iPhone eller er en høj kvalitet OEM-reservedel. Denne besked vil være synlig flere steder i enheden og forblive der permanent, hvilket illustrerer Apples strenge kontrol over reservedele og reparationer.

Beskeder om dit iPhone-batteri

Disse beskeder vises ikke kun første gang, du tænder din iPhone efter et batteriskift. De kan dukke op flere steder på din enhed – nogle forsvinder efter en periode, andre er der permanent. Her er, hvad du skal være opmærksom på:

Vigtig besked om batteri efter reparation af iPhone

1. Notifikation i indstillinger

Den første besked kan findes under 'Indstillinger', hvor den vises som en notifikation lige under dit navn. Ifølge Apple vil denne besked automatisk blive fjernet efter 14 dage.

2. Advarsel i batteri-indstillinger

Går du til menupunktet ‘Batteri‘ i indstillinger, vil du se, at der ud for ‘Batteritilstand‘ står ‘Ukendt reservedel ⚠‘. Denne besked vil være synlig permanent, medmindre Apple ændrer det i en fremtidig softwareopdatering.

3. Manglende funktion i batteritilstand

Når du åbner ‘Batteritilstand‘, vil du se beskeden: Vigtig besked om batteri. Kan ikke bekræfte, at denne iPhone har et ægte Apple-batteri. Oplysninger om batteritilstand er ikke tilgængelige. Du vil også miste muligheden for at se batteriets maksimumkapacitet, hvilket betyder, at du ikke kan følge med i, hvornår dit batteri trænger til udskiftning.

4. Servicehistorik i indstillinger

Under ‘Indstillinger‘ -> ‘Generelt‘ -> ‘Om‘ kan du se, at ‘HISTORIK FOR SERVICE OG RESERVEDELE‘ er blevet opdateret. Her vil samme besked om ‘Ukendt reservedel ⚠’ være synlig. Denne besked vil være permanent, medmindre der sker en ændring i Apples softwarepolitik.

Skal du være bekymret?

Nej, du skal ikke være bekymret. Disse beskeder betyder ikke nødvendigvis, at din iPhone har uoriginale eller defekte dele. Det er blot Apples måde at indikere, at de ikke har systemkonfigureret de udskiftede dele. Hos Green tilbyder vi renoverede iPhones med originale Apple-reservedele eller OEM-dele af høj kvalitet, og vi står inde for kvaliteten af vores produkter. Vi tilbyder desuden 3 års garanti på alle vores brugte enheder, så du trygt kan købe din næste iPhone hos os.

Udgivet d.  Opdateret d.