Guide: Gendan og nulstil iPhone - Sådan gør du

25. maj 2024
iPhone med helt hvid skærm og teksten "Hello."
Udgivet d.  Opdateret d.  

Der kan være flere årsager til, hvorfor du skal nulstille eller gendanne din iPhone. Måske skal den sælges, måske har du mistet den eller måske oplever du nogle problemer, der kan løses gennem en nulstilling eller gendannelse.

Uanset årsagen har vi herunder samlet al den info, du skal bruge for at kunne nulstille eller gendanne din iPhone, herunder også hvad der er vigtigt at huske på, inden du går i gang med det. Læs med og gendan og nulstil din iPhone til den fabriksindstillinger igen.

Husk også, at hvis du oplever problemer med din iPhone, som ikke kan løses gennem nulstilling, tilbyder vi hos Green en hurtig, effektiv og kompetent reparation af din iPhone.

Det skal du huske, inden du nulstiller din iPhone

Der er en række ting, du bør gøre, inden du nulstiller din iPhone. Dels for at sikre at du selv beholder alle dine personlige oplysninger, indstillinger, billeder, beskeder, alle apps, alt indhold osv. fra din gamle iPhone. Men også for at sikre at eventuelle fremtidige ejermænd ikke får adgang til disse personlige oplysninger eller informationer og indstillinger på selve telefonen.

Lav sikkerhedskopi

Det første, du skal gøre, er at sikkerhedskopier din telefon som en backup. Dette kan du nemt gøre via din iPhone eller computer. Det eneste, det kræver, er, at du har nok plads på enheden og er tilsluttet en wi-fi forbindelse og en strømforsyning. Sikkerhedskopier også din telefon, hvis du f.eks. skal have en ny telefon. På den måde kan du overføre din backup til din nye enhed.

Læs mere om, hvordan du laver en sikkerhedskopi af din iPhone her.

Ophæv pardannelse med andre Apple-produkter

Har du et Apple Watch, en iPad eller andre Apple-produkter, som er parret med din iPhone, er det en god idé at ophæve pardannelsen mellem enhederne.

Log af iCloud og slå iMessage samt FaceTime fra

Det er også en rigtig god idé at logge af iCloud og få slået iMessage og FaceTime fra, inden man overdrager sin telefon. Begge ting gøres nemt og hurtigt i ‘Indstillinger'.

Trin-for-trin: Sådan nulstiller du din iPhone

Når du har sikret en backup af din iPhone gennem en sikkerhedskopiering, er du klar til at nulstille den. Herunder kan du se en trin-for-trin guide til, hvordan du nulstiller din iPhone til fabriksindstillingerne.

1. Gå til ‘Indstillinger’ på din iPhone

2. Vælg ‘Generelt’ og herefter ‘Overfør eller nulstil iPhone’

Overfør eller nulstil iPhone
Overfør eller nulstil iPhone

3. Vælg ‘Slet alt indhold og alle indstillinger’

Overførelse eller nulstilling af iPhone

4. Nu vil du blive bedt om at bekræfte handlingen med dit Apple-id og adgangskode

5. Bekræft, at du gerne vil nulstille din iPhone og slette alt dens indhold

6. iPhonen bliver nu nulstillet – Dette kan tage nogle minutter

Nulstil iPhone uden Apple-id

Kan du ikke huske koden til dit Apple-id, eller kan du af anden årsag ikke nulstille din iPhone direkte gennem telefonen, kan du godt lykkes med at få den nulstillet alligevel uden at indtaste dit Apple-id. Du kan nemlig vælge at nulstille iPhone gennem iTunes. Det gør du sådan her:

  1. Sluk din iPhone.
  2. Sæt din iPhone i gendannelsesfunktion (afhængigt af hvilken iPhone model du har, skal du enten holde sideknappen, lydstyrke-ned eller hjem-knappen nede, mens du tilslutter din iPhone til din computer via kabel. Hold knappen nede, indtil skærmen viser tilslutning til iTunes.
  3. Åbn iTunes.
  4. Du vil få en besked om, at “der er et problem med iPhone”. Her skal du vælge "gendan" iPhone.
  5. Din iPhone vil herefter blive gendannet.

Nulstil iPhone uden at have enheden

Selvom du ikke længere har din iPhone rent fysisk, kan du faktisk godt stadig nulstille den. Først og fremmest kan du kontakte den nye ejermand- eller kvinde og bede vedkommende nulstille iPhonen via en af ovenstående metoder. Er dette ikke en mulighed, har vi to andre metoder, som du kan bruge til at få nulstillet din iPhone til dens fabriksindstillinger.

Metode 1: Slet gennem iCloud

Hvis du har iCloud og ‘Find Min iPhone', kan du nulstille din iPhone gennem disse. Enten ved at logge på iCloud.com ved at indtaste adgangskoden eller ved at åbne din app ‘Find Min iPhone' på en anden enhed. Her kan du helt simpelt vælge din iPhone fra listen over enheder, og derefter klikke på ‘Slet' iPhone. Når dataene, alt indhold og enhed er blevet slettet, kan du klikke på ‘Fjern fra konto'.

Metode 2: Lav koden til dit Apple-id om

Denne metode vil ikke som sådan nulstille din iPhone, men den vil give dig mulighed for at sikre, at den nye ejer af iPhonen ikke kan slette dine filer, som ligger på iCloud. Hvis du ændrer adgangskoden til dit Apple-id, vil vedkommende ikke have den mulighed til at tilgå alle data.

Gendan iPhone fra en sikkerhedskopi

Skal du gendanne din iPhone fra en tidligere lavet sikkerhedskopiering og backup – f.eks. i forbindelse med at du har købt en ny iPhone – er det heldigvis ganske simpelt.

Følg disse trin og gendan din iPhone:

  1. Efter du har tændt enheden, skal du følge opsætningen, indtil du når til skærmen ‘Apps og data'.
  2. Her vælger du ‘Gendan fra iCloud-sikkerhedskopi'.
  3. Når du har logget på iCloud med dit Apple-id, kan du vælge, hvilken sikkerhedskopi du gerne vil gendanne din iPhone ud fra.
  4. Her skal du følge resten af opsætningen, hvorpå din iPhone bliver gendannet ud fra din sikkerhedskopi og genstarter
  5. Afhængigt at sikkerhedskopiens størrelse kan gendannelsen af din iPhone tage alt fra nogle minutter til en lille times tid. Når gendannelsen af telefonen er færdig, kan du gå i gang med at bruge enheden. Dog vil indhold som apps, fotos, musik og andre oplysninger gendannes i baggrunden over de næste par timer.

Problemer med at nulstille iPhone?

Hvis du har problemer med at nulstille din iPhone, er det vigtigt at vide, at professionel hjælp er tilgængelig. Hos Green er vi specialister i at guide dig igennem hele processen, lige fra at "indtast dit Apple ID" til at "følge instruktionerne" på skærmen. Vi ved, hvor frustrerende det kan være, når du står fast ved trin som "indtast adgangskoden" eller er usikker på, hvordan du skal "slet alt indhold" fra din enhed.

Vores ekspertise dækker alle aspekter af at nulstille iPhones, uanset om du ønsker at gøre det for at løse softwareproblemer eller forberede din iPhone til salg eller overførsel. Vores trin-for-trin vejledning sikrer, at du kan "generelt overfør eller nulstil" din iPhone permanent og trygt, alt sammen i overensstemmelse med Apples høje standarder for sikkerhed og dataprivathed.

Ved at vælge Green får du mere end bare teknisk support; du får fred i sindet, velvidende at din iPhone er i sikre og kompetente hænder. Kontakt os i dag for professionel hjælp med at nulstille din iPhone.

Oplever du problemer med din MacBook? Læs med på vores indlæg omkring, hvordan du kan nulstille din MacBook.

Hvis du oplever, at din iPhone skærm ikke reagerer, så se vores guide til hvordan du kan genstarte din iPhone.

Udgivet d.  Opdateret d.