iPhone 14 modellerne: Her er hvad du behøver at vide

25. maj 2024
iPhone 14 modellerne: Her er hvad du behøver at vide
Udgivet d.  Opdateret d.  

Apple er nu kommet på banen med iPhone 14-serien, og der er én stor forskel: der er ingen iPhone 14 Mini, men til gengæld iPhone 14 Plus. Den forudgående iPhone-serie inkluderende iPhone 13 mini, men i stedet for småt er Apple nu gået stor og man kan for første gang få en 6.7” stor iPhone i en ’ikke-pro’ udgave. Du har altså nu som forbruger mulighed for at vælge at nyde en storskærms iPhone uden at skulle lægge den ekstraomkostning for den avancerede teknologi der er inkluderet i iPhone Pro Max modellerne.

iPhone 14 og iPhone 14 Plus

Selvom det er vildt at man nu kan få en 6.7” udgave af iPhone i ikke-pro udgave, er det ikke det mest bemærkelsesværdige aspekt af iPhone 14 og iPhone 14 Plus. -Der er faktisk en del man kan være begejstret over ved de nye iPhones.

Man kan blandt andet være begejstret over det nye forbedrede kamerasystem, der nu har et bagudvendt 12 Mp kamera med en forstørret sensor og 1,9 micron pixels, som forbedrer kameraets ydeevne i svagt lys med op til 49%. Derudover er frontkamera blevet opgraderet til et 12 Mp kamera der også har en forbedret ydeevne i svagt lys og for første gang har frontkameraet nu også autofokus. Men udover disse kamera forbedringer forbliver den ’ultra wide’ linse uændret.

Udover det opgraderede kamera system, kan iPhone 14 også prale af satellitforbindelse. Det giver brugeren en mulighed for at oprette forbindelse til en satellit uden mobilmaster i nærheden, hvilket gør den ideel at have i en nødsituation. Du kan på den måde altså også lade dine kontakter vide hvor du er via ’Find my iPhone’ funktionen.

Både i iPhone 14 og iPhone 14 Plus er samme A15 Bionic-chip videreført fra den tidligere model iPhone 13 pro modeller i stedet for at opdatere processoren som Apple har gjort de tidligere år.

Book tid til autoriseret iPhone reparation i dag

Hvad er anderledes ved iPhone 14?

Så hvilke nye features har iPhone 14 og iPhone 14 plus? – Som sagt har Apple besluttet at droppe den lille skærm, altså iPhone i mini-format, for til gengæld at introducere iPhone 14 Plus med en 6,7 tommer skærm. Så nu behøver forbrugeren ikke længere at betale for ekstra funktionerne der er inkluderet i pro-modellerne for at få den store skærmoplevelse. Fordelen ved den nye iPhone 14 Plus, bortset fra den 6,7 tommer store Super Retina XDR-skærm, er en væsentlig forbedret levetid på batteriet. Apple hævder at iPhone 14 Plus har den hidtil længste batterilevetid på nogle iPhone til dato (Dette er også inklusiv dette års Pro-modeller). Så hvis levetiden på dit iPhone batteri er vigtigt for dig, kunne det meget være muligt en iPhone 14 Plus lige netop den telefon du skal gå efter.

iPhone 14 bagkamara

Derudover inkluderer både iPhone 14 og iPhone 14 Plus en forbedret opsætning af bagkamera. En væsentlig hardware forbedring er en 12 Mp-sensor – Denne 12 Mp-sensor kan prale af både en større sensor og større 1,9-micron pixels, som Apple fortæller, forbedrer ydeevnen i svagt lys med helt op til 49%. Derudover er kameraet også udstyret med sensor-shift, OIS-teknologi og en hurtigere blændeåbning der gør at iPhone 14 og iPhone 14 Plus bedre til at tage billeder.

En ting der dog forbliver det samme i iPhone 14 og iPhone 14 Plus er det 12 MP Ultrawide linse, der altså forbliver uændret rent fysisk. MEN grundet softwareændringer af Apples billedbehandlingsteknologi, der er implementeret i de to modeller, har iPhone 14 og iPhone 14 Plus en forbedret ydeevne i svagt lys der også giver bedre detaljer og nøjagtige farver i de billeder der bliver taget.

Foruden forbedringerne af bagkameraet er der også sket forbedringer af frontkameraet. Frontkameraet iPhone 14 og iPhone 14 Plus er udstyret med et nyt 12MP TrueDepth-kamera, der sørger for en forbedret 1,9-blændeåbning til optagelser i svagt lys. Dog vil mange nok opleve at den største forbedring af frontkameraet er introduktionen af autofokus der nu også er inkluderet i frontkameraet, der grundet brugen kamerasensoren og Face ID-sensoren nu hurtigt kan fokusere på ansigter, selv i svagt lys.

Endnu en forbedring ved kameraet på iPhone 14 og iPhone 14 Plus er kameraets videofunktion. Apple har nemlig introduceret Action Mode. Action Mode hjælper med at optage jævne videoer uden rystelser. Ved hjælp af sensoren i kameraet, brug af mere ’overscan’ og ’advanced roll correction’ kan kameraet altså undgå rystelser i videoer. Det vil altså sige at iPhone 14 og iPhone 14 Plus er ideelle til at optage videoer når man for eksempel er ude og løbe eller cykle.

Iphone-14-fakta

Find en Green butik nær dig eller kontakt os i dag

iPhone 14 Pro vs. iPhone 14 Pro Max

Apple iPhone 14 Pro og 14 Pro Max er de mere avancerede iPhones af de nye iPhone 14 modeller.

Som regel har Apple sørget for at have ekstra mange lækre opgraderinger til Pro Serien og det er heller ikke nogen undtagelse ved iPhone 14-serien.

Apple præsenterer innovation, banebrydende teknologi og det har de også gjort med iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max. Der har en integreret unik sikkerhedsfunktion, hvormed man kan sende en SOS-nødbesked via satellit. Dog er denne funktion, indtil videre, kun tilgængelig i Canada og USA og vil være funktionsdygtig i november.

En af de mest omtalte opdateringer man finder i begge Pro modellerne er implementeringen af dynamic island og det at ’notchen’ er gjort mindre (som er den lille sorte boks du kan finde øverst på skærmen, hvor blandt andet kameraet sidder, ved tidligere iPhone modeller).

Derudover vil skærmen på iPhone Pro og iPhone Pro max altid forblive tændt. Det er blevet gjort muligt, takket være en ny kontrol og den altid tændte skærm du finder i begge Pro-modeller, at opnå en skærmopdateringshastighed på helt ned til 1 Hz og så er det værd at nævne at skærmene er 2000 nits lysere ved maksimum HDR indhold.

Modsat iPhone 14 og iPhone 14 Plus, er iPhone 14 pro og iPhone 14 Pro Max blevet opgraderet med den nyeste A16 Bionic-chip. Chippen indeholder six-core CPU, der består af to ’ydeevnekerner’ og fire ’effektivitetskerner’. Alt it alt er er CPU’en 40% hurtigere end hvad du ellers finder på markedet, mens dens to højtydende kerner kun kræver 20% mindre strøm end ved forgængeren A15 chippen.

iPhone 14 Pro Max kamera

Kameraet er også et af de største højdepunkter ved iPhone Pro modellerne, som har haft for vane at have helt fantastiske kamera opdateringer.

Kameraet der er udstyret i iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max har en ’quad-pixel’ sensor, som er innovativt for Apple produkter. Kameraet har en opløsning på 48 MP og vil som standard tage billeder i 12 Mp. Kameraet er udstyret med en f/1,78 blænde og 2,44μm pixels før ’binning’ - 1,22μm med ’binning’. Derudover indeholder det imponerende kamera i iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max en ’second-generation’ sensor-shift stabilization1 samt ’full-focus pixels’.

Kameraet understøtter nu to gange zoom og en forbedret portrætfunktion med et 12 MP ’ultrawide’ linse og 1,4 μm pixels. - Der er også et 3x teleobjektiv samt optisk billedstabilisering.

Desuden, anvender kameraet en ny sensor, der effektivt leverer klare og skarpe billeder med høj opløsning. Den ’ultrawide’ kameralinse giver skarpe billeder og bedre makrobilleder.

Alt i alt er både iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro max, uden tvivl, begge fantastiske nye modeller i den nye iPhone 14-serie, der tilbyder en række forbedringer til forbrugeren.

iphone-14-pro-max-fakta

Læs også vores øvrige indlæg om Apples massive produkttilføjelser i år og næste år.

Ligger du inde med iPhone 14 som du vil sælge? Se hvordan du slår Find My iPhone fra, før du sælger den.

Udgivet d.  Opdateret d.