Guide: Klargør din iPhone til salg

25. maj 2024
Klargør iPhone til salg
Udgivet d.  Opdateret d.  

Har du tænkt dig at sælge din iPhone? Så er det vigtigt, at du klargør den på den rigtige måde, så den er sikker at sælge og ikke indeholder private oplysninger. I dette blogindlæg vil vi guide dig igennem de essentielle trin til at klargøre din iPhone til salg. Du vil lære, hvordan du sikkerhedskopierer dine data, gendanner din iPhone, og hvordan du udfører en nulstilling, så du kan sælge din iPhone med sindsro.

Hvordan gør man sin iPhone klar til salg?

Først og fremmest skal du sørge for at slette alle dine data og personlige indstillinger fra din iPhone. Hvis du ikke gør dette, kan du risikere, at de nye ejer får adgang til dine personlige oplysninger. Der er tre forskellige metoder til at slette data fra din iPhone; sikkerhedskopiering, gendannelse og nulstilling. Før du går i gang med at slette dine data, skal du sikre dig, at du har en backup af dine vigtige filer og dokumenter. Det kan du enten gøre ved at bruge iCloud eller ved at bruge iTunes på din computer.

Sikkerhedskopier din iPhone før salg

For at sikkerhedskopiere dine data på iCloud, skal du starte med at gå til Indstillinger > > iCloud > iCloud Backup > Tænd for iCloud Backup. Herefter skal du trykke på “Sikkerhedskopier nu” og vente til processen er færdig. Det er vigtigt at sikkerhedskopiere din iPhone regelmæssigt, så du altid har en backup af dine data og kan undgå at miste vigtige informationer.

Hvis du hellere vil sikkerhedskopiere din iPhone på din computer, skal du slutte din iPhone til din computer med et USB-kabel og åbne iTunes. Herefter vælger du din iPhone, og i fanen “Resumé”, klikker du på “Sikkerhedskopier nu”.

Læs også vores indlæg omkring hvordan du sikkerhedskopierer din iPhone

Sikkerhedskopi af Iphone i iCloud

Gendan og nulstil din iPhone før salg

Hvis du vil slette alle data fra din iPhone, kan du vælge at gendanne den til fabriksindstillingerne. Før du går i gang med dette, skal du sikre dig, at din iPhone er opdateret til den seneste version af iOS. Gå til Indstillinger > Generelt > Softwareopdatering for at se din aktuelle version og om der er opdateringer tilgængelige. Når din iPhone er opdateret, kan du gendanne den ved at slutte den til din computer og åbne iTunes. Vælg din iPhone i iTunes, og klik på knappen “Gendan iPhone”.

Se vores indlæg omkring hvordan du kan gendanne og nulstille din iPhone

Guide til hvordan du kan gendanne og nulstille din Iphone

Slå Find My iPhone fra før salg

Når du skal sælge eller give din iPhone gratis til en person, er det vigtigt, at du deaktiverer Find my iPhone før du overdrager den. Hvis du ikke deaktiverer det, vil telefonen stadig være forbundet til dit Apple-ID. Dette betyder, at den nye ejer ikke vil kunne konfigurere telefonen med deres eget Apple-ID.

Desuden vil den nye ejer have adgang til dine personlige data på denne måde. Derfor skal du altid huske at deaktivere Find my iPhone, når du klargøre din iPhone til salg.

Hvis du skal have din iPhone repareret, er det også vigtigt at deaktivere funktionen, før du afleverer den. Nogle reparationer kræver nemlig, at telefonen gendannes til fabriksindstillingerne, hvilket ikke kan ske, hvis Find my iPhone stadig er aktiveret.

Se vores komplette guide til hvordan du slår Find My iPhone fra

Slå Find my iPhone fra

Det er vigtigt at klargøre din iPhone på en sikker måde, inden du sælger den videre. Sørg for at sikkerhedskopiere dine data, før du går i gang med at slette dem, og vær opmærksom på, at en nulstilling sletter alt fra din iPhone.

Vi håber, at denne guide har givet dig en grundig forståelse af, hvordan du kan gøre din iPhone klar til salg på en sikker måde. Det er vigtigt, at du følger trinnene grundigt, så du undgår at dele dine personlige oplysninger med den nye ejer af din iPhone.

Har du problemer med, at din iPhone skærm ikke reagerer? Se vores guide til hvordan du kan genstarte din iPhone.

Udgivet d.  Opdateret d.